Qatar nekter å gi opp kampen om VM i friidrett

Vil arrangere i 2019.

TIL QATAR?: Usain Bolt har herjet på friidrettsbanen i mange år. Nå ønsker Qatar å arrangere VM i 2019 - med eller uten friidrettsstjernen. Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCE
TIL QATAR?: Usain Bolt har herjet på friidrettsbanen i mange år. Nå ønsker Qatar å arrangere VM i 2019 - med eller uten friidrettsstjernen. Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Doha nådde ikke opp i kampen om å få VM i friidrett i 2017 og tapte til London som skal ha mesterskapet på Olympiastadion om vel tre år.

Men Doha og Qatar gir ikke opp og søker på ny. Nå er det mesterskapet i 2019 det gjelder, og her får landet konkurranse fra Barcelona som hadde EM i 2010 og OL i 1992, og amerikanske Eugene som er arrangør av junior-VM i friidrett i år.

Det forrige VM-et i friidrett i fjor høst gikk i Moskva. Neste år, i 2015, skal mesterskapet til Beijing og Fugleredet, hovedarenaen for OL i 2008. Deretter er det altså London som står for tur.

USA og Qatar har aldri hatt VM, men i 2001 gikk mesterskapet i Edmonton i Canada, så det nordamerikanske kontinentet har vært VM-arrangør en gang. Derfor tyder alt på at kampen om mesterskapet i 2019 kommer til å stå mellom Doha og Eugene.

Doha arrangerer åpningsstevnet i Diamond League hvert år, men Eugene har sitt Diamond League-stevne litt senere på sommeren. Byen er dessuten friidrettssenteret i USA.

Barcelona, den europeiske kandidaten, stiller trolig med et lite handikap i og med at VM i 2017 går i London, og i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) er man innstilt på å spre mesterskapene på ulike kontinenter så mye som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer