TIL QATAR?: Usain Bolt har herjet på friidrettsbanen i mange år. Nå ønsker Qatar å arrangere VM i 2019 - med eller uten friidrettsstjernen. Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCE
TIL QATAR?: Usain Bolt har herjet på friidrettsbanen i mange år. Nå ønsker Qatar å arrangere VM i 2019 - med eller uten friidrettsstjernen. Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCEVis mer

Qatar nekter å gi opp kampen om VM i friidrett

Vil arrangere i 2019.

Doha nådde ikke opp i kampen om å få VM i friidrett i 2017 og tapte til London som skal ha mesterskapet på Olympiastadion om vel tre år.

Men Doha og Qatar gir ikke opp og søker på ny. Nå er det mesterskapet i 2019 det gjelder, og her får landet konkurranse fra Barcelona som hadde EM i 2010 og OL i 1992, og amerikanske Eugene som er arrangør av junior-VM i friidrett i år.

Det forrige VM-et i friidrett i fjor høst gikk i Moskva. Neste år, i 2015, skal mesterskapet til Beijing og Fugleredet, hovedarenaen for OL i 2008. Deretter er det altså London som står for tur.

USA og Qatar har aldri hatt VM, men i 2001 gikk mesterskapet i Edmonton i Canada, så det nordamerikanske kontinentet har vært VM-arrangør en gang. Derfor tyder alt på at kampen om mesterskapet i 2019 kommer til å stå mellom Doha og Eugene.

Doha arrangerer åpningsstevnet i Diamond League hvert år, men Eugene har sitt Diamond League-stevne litt senere på sommeren. Byen er dessuten friidrettssenteret i USA.

Barcelona, den europeiske kandidaten, stiller trolig med et lite handikap i og med at VM i 2017 går i London, og i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) er man innstilt på å spre mesterskapene på ulike kontinenter så mye som mulig.

Hvem som blir VM-vert i friidrett i 2019 blir avgjort på IAAF-kongressen i Monaco i november i år.

(NTB)