Fotball-VM i Qatar er inne i sin siste uke. Dommen før semifinalene i dag og i morgen?
- Vi mener dette har vært det mest inkluderende VM noen gang, sier utenriksminister Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani til Washington Post.
- Det er mange mennesker fra forskjellige land - med ulik bakgrunn - som aldri har kunnet komme og nyte VM. Hvis vi ser på demografien til fansen, så kommer de fra India, Pakistan, Sørøst-Asia, Det fjerne østen, den arabiske regionen, Europa, Latin-Amerika og Sentral-Asia. Alle kommer hit for å nyte fotballen.

Hva med de homofile og lesbiske - eller LHBT-miljøet - som det har vært mye snakk om?
- Vi har sagt gjentatte ganger: «Alle er velkomne», sier utenriksministeren.
- Det vi har bedt om, er at de som besøker oss skal komme hit for å nyte fotballen, fokusere på fotballen, nyte kulturen vår, nyte landet og gjestfriheten. Bare respekter lovene, det er noe som også forventes av alle qatarere når de reiser til andre land. Respekter våre lover og våre tradisjoner.
Så presiserer han:
- Vi har vært tydelige: Hva som er bakgrunnen til folk som kommer hit, er ikke vår business. Vår business - uansett - er å påvirke den offentlige sikkerheten og det som kan fornærme publikum. Dette er ikke akseptabelt. Dette gjelder LHBT-par eller mann og kvinne. Dette er ikke noe som retter seg mot en bestemt orientering. Vi har sagt at å vise offentlig hengivenhet ikke er tillatt i Qatar. Dette gjelder for alle.

Al-Thanis uttalelser i Washington Post skaper overskrifter i Qatar i dag. Den engelskspråklige avisa Qatar Tribune siterer intervjuet og har det som oppslag i papiravisa tirsdag.
Det heter:
- Qatar er blitt offer for urettferdig kritikk for å arrangere VM.
I tillegg til ulike seksuelle legninger har situasjonen til migrantarbeiderne vært heftig diskutert i forbindelse med VM. Al-Thani understreker at Qatar «aldri har hevdet å være et perfekt land». Han er likevel klar på at situasjonen er blitt bedre de siste 12 åra. Han reagerer på at staten alltid stilles til ansvar og ikke enkeltselskaper, slik som i Vesten.

Vekker avsky: - Stygt
- Det er blitt tegnet et bilde av at Qatar ignorerer fakta, at dette er et problem. Det er ikke tilfellet, sier Al-Thani.
Det er spesielt en artikkel i The Guardian som har lagt premissene for debatten. Ifølge den engelske avisa har 6500 migrantarbeidere mistet livet siden Qatar fikk tildelt VM i 2010.
I et intervju med TV-personligheten Piers Morgan har VM-sjef Hassan Al-Thawadi sagt at tallet er «mellom 400 og 500». VM-komiteen står fast på at bare tre dødsfall er knyttet til stadionarbeidene.

VM er fortsatt omstridt, selv om Qatar trekker fram solskinnshistoriene.
Dagbladet har i løpet av mesterskapet snakket med flere journalister og eksperter som har vært ringside i Doha.
- Det er noen vanvittige smykker av noen stadioner. Men så kjenner vi til premissene de er laget under og hele bakteppet. Jeg merker at det er noe som holder igjen, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Martin Lipton er internasjonal fotballreporter i den engelske storavisa The Sun og mener mesterskapet er delt.
- Dette er det ultimate VM med to sider. Det er millioner av grunner til ikke å være i Qatar. Men hvis du ser dette ut fra et journalistisk perspektiv - og et fotballperspektiv - er turneringen strålende, sier han.
- Du kan ikke benekte det. Men VM skulle aldri ha vært her. Det skulle aldri ha kommet til Qatar, sier han og sikter til bakteppet.

Slår «doping»-
alarm: - Farlig
Men Qatar mener de har samlet verden:
- Det dere har sett her i Qatar - måten folk og fansen har kommet sammen på - er noe fascinerende som vi aldri har sett før. Kanskje får vi aldri se det igjen, sier utenriksminister Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani.