Dagbladet eksklusiv:

Qatar slår tilbake: - Ikke vår plakat

De siste dagen har en Qatar-plakat med en rekke oppsiktsvekkende oppfordringer til reisende fans til det kommende verdensmesterskapet i fotball, skapt sinne blant tusenvis. I en eksklusiv uttalelse til Dagbladet slår Qatar knallhardt tilbake.

SJOKKERTE: Denne plakaten har vekket harme på sosiale medier. Foto: Skjermdump
SJOKKERTE: Denne plakaten har vekket harme på sosiale medier. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Qatar ønsker deg velkommen! Gjenspeil din respekt for religionen og kulturen til Qatari-folket ved å unngå denne oppførselen», står det oppskrevet på en plakat som de siste dagene har skapt sinne på sosiale medier, både i Norge og internasjonalt.

Plakaten er tilsynelatende en oppfordring til alle som tar turen til det mye omdiskuterte verdensmesterskapet i fotball i Qatar, som starter i november.

Plakaten viser blant annet at homoseksualitet ikke er akseptabelt. Den har blitt delt og kommentert av tusener av brukere på Twitter de siste dagene. Nå kan Dagbladet avsløre at de offisielle arrangørene ikke står bak plakaten.

- Qatar ønsker deg velkommen! (med mindre du er homofil, liker øl, spiller musikk, tar bilder med en person i det, ikke er religiøs, bruker banneord, viser hud eller viser kjærlighet til en du ikke er gift med), skriver en på Twitter.

I en uttalelse til Dagbladet fra organisasjon som har det overordnede ansvaret det kommende verdensmesterskapet i Qatar, The Supreme Committee, slår de nå knallhardt tilbake.

«Qatar Welcomes You-grafikken som sirkulerer på sosiale medier er ikke fra en offisiell kilde og inneholder uriktig informasjon. Vi oppfordrer sterkt fans og besøkende til å stole utelukkende på offisielle kilder fra turneringsarrangører for reiseråd for årets verdensmesterskap i Qatar.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.