Håndball-VM

Qatar-stjerne svarer Norge

- Nei, nei, nei, svarer Qatar-spilleren til norsk utspill.

SVARER: Qatars Youssef Benali i aksjon mot Norge. Foto: AP Photo/Piotr Hawalej
SVARER: Qatars Youssef Benali i aksjon mot Norge. Foto: AP Photo/Piotr Hawalej Vis mer
Publisert

KATOWICE (Dagbladet): Flere norske spillere gikk i en Dagbladet-sak fredag ut mot Qatars bruk av utenlandske spillere på sitt håndballandslag.

13 av spillerne er født i andre land enn Qatar. Pengene flommer over i landet, og spillerne tjener i håndballsammenheng fyrstelig. Årslønn på opp mot 10 millioner kroner er hva mange av dem tilbys.

- Det er kjempetrist at man kan kjøpe seg til en viss suksess. Norges landslag er i hvert fall veldig stolt av å representere landet vårt. Det er en følelse som kommer over penger og alt annet. Når vi tar på oss drakta og ser det norske flagget på brystet, så er det noe spesielt. Men jeg kan ikke si hvordan andre spillere opplever dette i andre land, sier Sander Sagosen til NTB.

- Det er spesielt på et landslag. Det er ikke noe man ser så mye av i håndball. Jeg synes man skal spille for det landet man er født i, så har man klubbhåndballen til det andre, sa kaptein Christian O'Sullivan til Dagbladet.

IRRITERENDE: Håndballgutta reagerer på en dansk spiller som mister drakten på banen. Video: Skjern Haandbold Vis mer

Svarer Norge

Det var foran VM i Qatar i 2015 at Qatar fikk inn en rekke utenlandske spillere. Det betalte seg i en sølvmedalje. Siden har håndballsatsingen blitt skalert ned. Lørdag kveld fikk det qatarske laget juling av Norge.

Etter kampen spurte Dagbladet en rekke Qatar-spillere om intervju. Den rutinerte strekspilleren Youssef Benali var den eneste som sa seg villig til å svare på noen spørsmål.

TRADISJON: De norske håndballgutta blir satt ut når de presenteres for polsk tradisjonsmat. Vis mer

Dagbladet konfronterte Benali om de norske utspillene.

- Nei, nei, nei. Nå har vi 15 spillere fra Qatar. De ble ikke født i Qatar, men har bodd, vokst opp og lært seg håndball i Qatar. Nå er det bedre å fokusere på spillet enn noen små bokstaver. Vi følger reglene IHF har. Alle kan gjøre dette, svarer Benali.

Strekspilleren er selv født i Tunisia, men har spilt tre VM for Qatar - inkludert mesterskapet på hjemmebane i 2015 hvor laget tok sølv.

På klubbnivå har han spilt flere år i Qatar, men også vært innom Barcelona, nå spiller han i fransk håndball. Han sier Qatar nå fokuserer på å utvikle spillerne de har.

IMPONERT: De norske håndballgutta lar seg imponere over en snodig polsk tradisjon. Video: Euronews / Myhrvold Simensen/Skingen Vis mer

Norsk overkjøring

Uten sin store stjerne Rafael Capote ble det derimot tøft mot Norge, i en kamp hvor lagets spanske trener Valero Rivera rullerte på laget.

- Gratulerer til Norge, de fortjente seieren. Spillerne våre var veldig trøtte i dag. Vi vet at Norge er et sterkt lag og de ønsker å vinne turneringen, forklarte Benali til Dagbladet etter Qatars tap.

Han avslutter med at de nå må samle krefter for å avslutte turneringen med en seier mot Argentina i siste kamp mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer