ÅPNER FOR VM OM VINTEREN: FIFA-President Sepp Blatter mener heten om sommeren i Qatar vil bli for mye for spillere og fans. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES / NTB scanpix
ÅPNER FOR VM OM VINTEREN: FIFA-President Sepp Blatter mener heten om sommeren i Qatar vil bli for mye for spillere og fans. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES / NTB scanpixVis mer

Qatar-VM i 2022 kan bli arrangert om vinteren

- Det er ikke mulig for verken spillere eller fans å holde ut i 40 varmegrader.

FIFAs generalsekretær Jerome Valcke åpnet lørdag for at fotball-VM i Qatar i 2022 kan bli arrangert om vinteren.

UEFA-president Michel Platini gjentok tidligere lørdag sitt krav om at VM i ørkenstaten om ni år må arrangeres om vinteren av hensyn til spillere og supportere.

Sommerstid kan det bli 40 varmegrader i Qatar. Fotball-VM pleier å arrangeres i juni og juli. I desember og januar er heten i Qatar mindre intens. Normaltemperaturen da er 17 varmegrader.

- Jeg er for VM i Qatar under forutsetning at mesterskapet blir arrangert om vinteren og at naboland blir involvert i mesterskapet, slik at hele regionen får ta del i det, sa Platini til avisen Bild.

- På grunn av heten må VM arrangeres om vinteren. Det er ikke mulig for verken spillere eller fans å holde ut i 40 varmegrader, mener Platini.

FIFA har til nå avvist alle utspill om å flytte mesterskapet til vinteren, og Valcke ble den første som myket opp den holdningen da han uttalte seg etter International Boards årsmøte i Edinburgh.

- FIFA-styret har myndighet til å ta avgjørelser, og dersom dette spørsmålet begynner å bli et virkelig diskusjonstema så hvorfor ikke? Kanskje styret vi si at basert på medisinske rapporter, for eksempel, så må vi vurdere å spille VM om vinteren, ikke om sommeren, sa han.

- Jeg sier ikke at dette er avgjort, men at alle alternativer er åpne så lenge vi ikke har fastlagt den internasjonale terminlisten.

(NTB)