Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Qatar-VM spilles ikke i juni og juli

Det hevder FIFAs generalsekretær.

SPILLER IKKE PÅ SOMMEREN: Qatar-VM i 2022 skal ikke spilles på sommeren. (AP Photo/Cesar Olmedo, File)
SPILLER IKKE PÅ SOMMEREN: Qatar-VM i 2022 skal ikke spilles på sommeren. (AP Photo/Cesar Olmedo, File) Vis mer

(Dagbladet): FIFAs generalsekretær Jerome Valcke hevdet onsdag at fotball-VM i Qatar i 2022 ikke skal spilles i sommermånedene juni og juli. Det melder NTB.

- For å være helt ærlig, tror jeg det vil bli holdt mellom 15. november og 15. januar, sier Valcke, ifølge AP.

Helt siden Qatar ble tildelt VM i 2010 har det vært heftige diskusjoner om tidspunktet for avviklingen. Med temperaturer opp mot 50 varmegrader, har både FIFA-president Sepp Blatter og organisasjonens generalsekretær tidligere sagt at det er umulig å avholde mesterskapet på sommertid.

Reagerer Dét har vekket sterke reaksjoner, ikke minst fra engelsk hold.

Før jul meldte The Guardian at diskusjoner mellom FIFA og representanter fra Premier League og det engelske fotballforbundet (FA) var kommet langt. Engelskmennene har hele tiden vært motstandere av å flytte VM, i frykt for å miste sitt tradisjonsrike juleprogram.

Nå har imidlertid Jerome Valcke sagt at en endelig avgjørelse om at VM ikke spilles på sommeren er tatt.

- Værforholdene er best mellom 15. november og 15. januar. Da kan man spille i temperaturer lignende dem som er i en varm, europeisk vårsesong - rundt 25 varmegrader. Det vil være perfekt for fotball, mener Valcke.

Full forvirring Senere onsdag kom derimot FIFAs visepresident Jim Boyce med en kontramelding overfor Sky Sports. Boyce sa han er sjokkert over Valckes utspill, ettersom ingen endelig beslutning er tatt av eksekutivkomiteen i Det internasjonale fotballforbundet.

Og etter hvert påpekte FIFAs talskvinne Delia Fischer at de endelige datoene for VM i 2022 ikke er bestemt. Fischer la til at Valcke snakket om «sitt syn» på VM-flytting. En endelig avgjørelse blir ikke tatt før etter Brasil-VM i juni og juli, skriver NTB.

Norges Fotballforbund sin mening er at det er riktig å flytte VM.

- Dette viser at kriteriene og premissene for tildelingsprosessen ikke var gode nok, når en må gjøre dette i ettertid. Man flytter ikke et VM fordi fotballen ønsker det, men fordi det ikke er mulig å arrangere det sommerstid på grunn av klimaet, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB.

- Dette burde vært avklart før mesterskapet ble tildelt. Nå skal du ikke ekskludere noen fra å søke, men klima må være et av premissene. Å flytte VM til vinter er ingen ny idé, for mange har sagt at dette er det eneste mulige, fortsetter fotballpresidenten.

VM FLYTTES: Det bekrefter generalsekretær i FIFA Jerome Valcke. Her fra gruppetrekningen for den kommende sommerens VM i Brasil.  REUTERS/Sergio Moraes
VM FLYTTES: Det bekrefter generalsekretær i FIFA Jerome Valcke. Her fra gruppetrekningen for den kommende sommerens VM i Brasil. REUTERS/Sergio Moraes Vis mer