SER BRA UT: Jay Bothroyd og Queens Park Rangers har en seriestart det lukter fortsatt Premier League-liv av. Foto: EPA/ANDY RAIN
SER BRA UT: Jay Bothroyd og Queens Park Rangers har en seriestart det lukter fortsatt Premier League-liv av. Foto: EPA/ANDY RAINVis mer

QPR, Norwich og Swansea har 76 prosent sjanse for å holde seg

Gode statistikknyheter for nykommerne i Premier League.

(Dagbladet): De aller fleste ekspertene hadde ikke tro på de nyopprykkede lagene før årets Premier League-start. Arne Scheie var blant dem som trodde alle tre, Queens Park Rangers, Swansea og Norwich, kom til å få problemer.

Men så langt i sesongen har nykommerne plukket med seg godt med poeng. Etter tolv kamper har QPR 15 poeng på 9. plass, Norwich og Swansea har 13 poeng hver og ligger på henholdsvis 11. og 13. plass på tabellen.

Det, har statistikerne i Sporting Intelligence funnet ut, gir de nyopprykkede lagene 76 prosents sjanse for å overleve debutsesongen i Premier League.

Bare åtte ned siden starten
Ifølge Sporting Intelligence er statistikken basert på samtlige 56 nyopprykkede lags poengfangst siden Premier Leagues første sesong i 1991-92.

Av disse 56 lagene har 34 lag plukket tretten poeng eller mer på de tolv første kampene. Bare åtte av dem endte med å rykke ned, deriblant Blackpool i fjorårssesongen.

Dermed blir overlevelsessjansen til de tre nykommerne hele 76.5 prosent. I teorien.

Enda bedre for QPR
For Queens Park Rangers' del ser det enda lysere ut. Bare fire lag som har samlet femten poeng eller mer på tolv kamper har rykket ned.

Etter tusenårsskiftet er det bare Burnely, i 2009-10-sesongen, som endte med å rykke ned etter å samlet femten poeng på de første tolv kampene.

Se hele oversikten hos Sporting Intelligence.