NUMMER FIRE: Jonathan Quarcoo i London. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NUMMER FIRE: Jonathan Quarcoo i London. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

VM i friidrett 2017

Quarcoo ble nummer fire - slått ut på 200 meter

Røk i forsøksheatet.

LONDON (Dagbladet): På fire år har Jonathan Quarcoo gått fra skadeutsatt fotballspiller til VM-sprinter.

I kveld fikk han VM-debuten på 200 meteren i London.

De tre beste i heatet gikk videre til semifinalen, Quarcoo ble nummer fire med tida 20.60. Det betød at han måtte vente i spenning på de neste heatene - og med fire forsøksheat igjen ble nordmannen slått ut.

- Jeg er fornøyd med løpet. Det satt bra i svingen, overraskende bra. Jeg følte jeg traff bra i starten. Jeg holdt roen og stresset ikke, sier Quarcoo til NRK.

De tre beste tidene av de som ikke direktekvalifiserer seg går også til semifinalene. Quarcoo hadde etter sitt eget heat den nest beste tida.

Det holdt i to heat til, da var han ute av VM.

- Det er en god innsats i mesterskapsdebuten som senior. Det så bra ut halvveis, sier NRKs Vebjørn Rodal på direkten.

Quarcoo var inne blant de tre beste i store deler av løpet, men tapte akkurat nok på slutten til å ende utenfor de tre plassene som ga direktebillett til semifinalene onsdag.

- En 200 meter varer i 200 meter, så jeg må jo lede hele veien om det skal ha noe å si. Jeg ser ikke på det som noe nederlag her at jeg taper det på slutten, sier Quarcoo til Dagbladet.

På forhånd trodde Quarcoo at han måtte løpe ned mot sin personlige rekord på distansen, 20.39, for å ha en sjanse til å avansere til semifinalene.

- Jeg har sett fra tidligere VM at om jeg løper på eller ned mot persen min, så kan det holde til å gå videre, sa Quarcoo til Dagbladet i forkant av mesterskapet.

Det hadde han gjort i kveld også, den tredje beste tida i forsøkene blant dem som ikke var topp tre i heatet var 20.54, men 20.60 er det nest raskeste han noensinne har løp.

- Det var en overraskende bra tid, egentlig. I et forsøk, med alt som er rundt i tillegg, så var jeg fornøyd med det, sier Quarcoo i pressesonen etter løpet.

Semifinalene på 200 meter går onsdag kveld. De største favorittene er sørafrikanske Wayde van Niekerk og Isaac Makwala.