CUPBOMBE: MK Dons' kaptein Dean Lewington feirer den ene scoringen til MK dons mot Queens Park Rangers. Foto: AFP PHOTO/OLLY/NTB scanpix
CUPBOMBE: MK Dons' kaptein Dean Lewington feirer den ene scoringen til MK dons mot Queens Park Rangers. Foto: AFP PHOTO/OLLY/NTB scanpixVis mer

Queens Park Rangers og Norwich med sjokktap i FA-cupen

Norwich tapte mot lag fra den femte øverste divisjonen.

(Dagbladet): Queens Park Rangers - Milton Keynes Dons 2-4 (0-2)

Norwich - Luton 0-1 (0-0)

Cup er cup, og ofte smeller den berømte cupboma. I tradisjonen tro skjedde det samme i dagens FA-cup-runde i England. Det var seks Premier League-lag i aksjon fra klokken 16.00, og to av disse skulle utmerke seg med negativt fortegn.

Luton Town holder til i den femte øverste divisjonen i England (Conference National), men det stoppet likevel ikke laget i å ta seg videre til neste runde på bekostning av Alexander Tettey og Norwich. Bortelaget satte inn vinnermålet ti minutter før full tid.

Laget ble dermed det første laget fra såkalt Non-league til å slå ut et Premier League-lag i FA-cupen. Sist et lag i den øverste divisjonen ble slått av et Non-league-lag på hjemmebane var i 1986.

- Det er mye å ta innover seg. Spillerne var utrolige i dag. De holdt stand mot et Premier League-lag i 90 minutter pluss tillegg. Det er en stor dag for dem, for meg og for våre supportere. Norwich presset oss hele tiden, men vi var gode nok til å vinne på slutten, sier Norwich-manager Paul Buckle til BBC.

Alexander Tettey startet kampen på benken for de gulkledde, og kom ikke innpå i løpet av kampen.

QPR ute Queens Park Rangers har hatt en svak sesong i det beste selskap, og står med fattige 15 poeng etter 23 spilte kamper i den Premier League. Likevel burde laget hatt en god mulighet mot League One-laget Milton Keynes Dons.

Bortelaget tok likevel ledelsen allerede etter fire minutter etter at Armand Traore satte ballen i eget nett. Like før pause doblet Ryan Lowe ledelsen for Milton Keynes Dons.

QPR-manager Harry Redknapp hadde nok håpet å bruke pausen godt, men i stedet for å komme inn i kampen ble vondt til verre for London-laget. Ryan Harley økte ledelsen like etter hvilen, og bare minutter senere stod det 0-4 på lystavla på Loftus Road. Bortelaget reduserte to ganger, men det hjalp ikke.

SJOKKTAP: Norwich og Harry Kane (t.v) gikk på en cupbombe av de sjeldne mot Luton Town. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB scanpix
SJOKKTAP: Norwich og Harry Kane (t.v) gikk på en cupbombe av de sjeldne mot Luton Town. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB scanpix Vis mer

Queens Park Rangers har brukt rundt 31 millioner pund (rundt 300 millioner norske kroner) på spillerkjøp denne sesongen. Milton Keynes Dons har til sammenlikning brukt 2 millioner pund (rundt 19 millioner norske kroner).

P.S Milton Keynes Dons slo ut Sheffield Wednesday fra Championship etter omkamp i den forrige runden av FA-cupen.

Andre Premier League-lag i aksjon:

Brighton-Arsenal 2-3

Reading-Sheffield United 4-0

Bolton-Everton 1-2

Macclesfield-Wigan 0-1