FIKK SPARKEN: Carlos Queiroz ble torsdag fjernet som landslagssjef for Portugal.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
FIKK SPARKEN: Carlos Queiroz ble torsdag fjernet som landslagssjef for Portugal.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JAVIER SORIANOVis mer

Queiroz fikk sparken som Portugal-sjef

Fotballforbundet fikk nok av svake resultater og utenomsportslig bråk.

|||(Dagbladet): Mens assistenten Agostinho Oliveira ledet laget fra sidelinja, satt en maktesløs landslagssjef Carlos Queiroz på ærestribunen på Ullevaal stadion og så laget sitt gå på nok en kvaliksmell bare fire dager etter overraskende svake 4-4 hjemme mot Kypros.

Tapet mot Norge fikk Det portugisiske fotballforbundet (FPF) til å miste tålmodigheten med den tidligere Real Madrid-sjefen og Manchester United-assistenten, som torsdag ble fjernet fra jobben med umiddelbar virkning.

Det melder FPF i en pressemelding på egen hjemmeside i kveld.

Queiroz hadde kontrakt med det portugisiske forbundet fram til 2012, men har sittet utrygt i sjefsstolen etter et svakt VM-sluttspill som endte med tidlig hjemreise etter tap i åttedelsfinalen mot nabo Spania.

Det var forsåvidt i tråd med FPF sine minstekrav til VM-innsatsen, men da det ble kjent at Queiroz i forkant av sluttspillet hadde hindret dopingkontrollører i å gjøre jobben sin, gjorde han seg enda mer uspiselig hos forbundsledelsen.

I første omgang ledet det til en utestengelse i seks måneder, men etter bare ett poeng på de to første kampene i EM-kvalifiseringen, besluttet man å terminere kontrakten til Queiroz.

Nå har forbundet startet arbeidet med å hyre inn en midlertidig sjef som kan lede laget i de kommende kvalikkampene inntil en permanent løsning er på plass.

Queiroz overtok som portugisisk landslagssjef etter brasilianske Luiz Felipe Scolari etter EM i 2008. Han hadde også en periode i jobben på begynnelsen av 1990-tallet.