Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

GIRO D'ITALIA:

Quick-Step Floors med maktdemonstrasjon i sidevinden

Gaviria tok seieren da Quick-Step Floors utnyttet værforholdene på Sardinia.

RASKEST: Fernando Gaviria utmanøvrerte en mindre gruppe som slet seg løs i avslutningen i Cagliari. FOTO: AFP PHOTO / Luk BENIES
RASKEST: Fernando Gaviria utmanøvrerte en mindre gruppe som slet seg løs i avslutningen i Cagliari. FOTO: AFP PHOTO / Luk BENIES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Det ble fullstendig kaos på de siste kilometerne av dagens etappe i Italia rundt. Sidevinden sørget for at feltet slo sprekker, og avblåste den ventede massespurten i Cagliari. Quick-Step Floors utnyttet forholdene perfekt, og rev seg løs med 10 kilometer igjen.

En gruppe på ca 10 ryttere kom seg avgårde, anført av Fernando Gaviria, Bob Jungels og fire andre ryttere fra det belgiske laget.

Mekanisk trøbbel gjorde at mannen i den rosa ledertrøya, Andrè Greipel (Lotto Soudal), ikke klarte å henge med.

Hovedfeltet kjempet tappert, men avstanden ble for stor frem til teten. Tempoferdighetene til Bob Jungels spilte en avgjørende rolle for å holde hovedfeltet unna.

– Det er bedre å agere enn å reagere. Alle var nervøse, og vi visste sidevinden kom. Vi hadde en liten plan om å gjøre det og alt klaffet. Seks ryttere gjorde jobben. Det viser hvor sterke vi er, fortalte Jungels (24) til Eurosport etter målgang.

På de siste meterne var Gaviria overlegen, og kunne juble for seier i sitt første treukersritt noensinne.

Tyskeren Rüdiger Selig (Bora Hansgrohe) tok en overraskende andreplass. Den italienske mesteren Giacomo Nizzolo ble nummer tre.

Seieren betyr at Gaviria (22) kan ikle seg den rosa ledertrøya etter dagens etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ROSA GAVIRIA: En velfortjent Prosecco-dusj etter seieren på den tredje etappen. AFP PHOTO / Luk BENIES
ROSA GAVIRIA: En velfortjent Prosecco-dusj etter seieren på den tredje etappen. AFP PHOTO / Luk BENIES Vis mer

Caleb Ewan (ORICA Scott) vant spurten i hovedfeltet foran Sacha Modolo (UAE) og Andrè Greipel (Lotto Soudal), 13 sekunder bak Gaviria.

Resultater finner du nederst i artikkelen!

Slik gikk det til

Strålende sol omkranset starten av dagens etappe i gårsdagens målby Tortoli. Sterk vind gjorde derimot feltet nervøst på vegen sørover mot Cagliari.

Etter få kilometer kom Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice), Ivan Rovny (Gazprom-RusVelo), Eugert Zhupa (Wilier-Selle Italia) og Kristian Sbaragli (Dimension Data) seg av gårde.

For mange var det overaskende at den sterke spurteren Sbaragli var med i bruddet, som ble nummer fem på den andre etappen til Tortoli.

Ikke overraskende hadde Dimension Data-rytteren full kontroll på den første innlagte spurten. Etter å ha sikret seg spurtpoengene slapp han seg kontrollert ned til hovedfeltet.

I feltet tok Lotto Soudal oppskriftsmessig kontrollen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TAUET FOR GREIPEL: Lotto-Soudal prøvde så godt de kunne å beholde rosa. AFP PHOTO / Luk BENIES
TAUET FOR GREIPEL: Lotto-Soudal prøvde så godt de kunne å beholde rosa. AFP PHOTO / Luk BENIES Vis mer

På det meste hadde gruppen en ledelse på 3 minutter. Vinden gjorde at farten i feltet var høy gjennom hele etappen, som levnet bruddet liten sjanse.

Den andre innlagte spurten ble vunnet av den albanske mesteren Eugert Zhupa.

Dagens eneste kategoriserte stigning, en fjerdekategori med 41 kilometer igjen, skapte ingen problemer for rytterne i feltet. Først over toppen var den slovenske mesteren Tratnik.

Sidevind

Lotto-Soudal gjorde mesteparten av jobben. Vinden skapte nervøs stemning, og allerede med fem mil igjen ble det trangt om plassene foran i hovedfeltet.

Norges eneste deltaker i rittet, Sindre Lunke (Team Sunweb), viste seg frem i fronten, hvor han skjermet kapteinen Tom Dumoulin for vind.

Sloveneren Tratnik holdt ut lengst, men med ca 30 kilometer igjen ble han spist av hovedfeltet.

Med 25 kilometer igjen til mål vendte rytterne vestover retning Cagliari. Retningsendringen sørget for at medvinden ble til sidevind.

Lenge så det ut til at sidevinden ikke skulle spille en avgjørende rolle. Så feil kan man likevel ta. Den sterke vinden, kombinert med ellevill kjøring den siste mila, sørget for en særdeles spennende finale på Sardinia.

Quick-Step Floors lurte feltet i Cagliari

Med ca 10 km igjen satte Quick-Step Floors seg frem. Et magadrag fra Bob Jungels var nok til å sprenge feltet, og sørge for en hasardiøs avslutning på etappen.

Rittets leder André Greipel kom seg med i gruppa, men teknisk trøbbel satte en stopper for tyskeren, som måtte slippe seg ned igjen til hovedfeltet.

På de siste kilometerne kjempet gruppen i front tappert. Feltet samlet seg, og gjorde det de kunne, men dessverre for Greipel var det ikke nok.

Quick-Step Floors gjorde en voldsom jobb, og sørget for at gruppen holdt unna. Til slitt var Gaviria overlegen, og vant foran Selig og Nizzolo.

Etter å ha krysset mållinjen jublet Gaviria og hans lagkamerater vilt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!