Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Quick-Step fortsetter å vinne

Nok en Quick-Step-rytter triumferte da bruddet gikk inn i Katalonia.

VANT: Maximilian Schachmann vant den sjette etappen i Volta Ciclista a Catalunya. Foto: Tim De Waele.
VANT: Maximilian Schachmann vant den sjette etappen i Volta Ciclista a Catalunya. Foto: Tim De Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Quick-Step tok nok en WorldTour-seier da unge Maximilian Schachmann tok seieren på den sjette etappen av Volta Ciclista a Catalunya.

Han var i brudd med Diego Rubio (Burgos-BH) gjennom etappen, og de to klarte på imponerende vis å holde unna for et felt som jaktet massespurt.

Rubio tok den siste føringen og kom først inn på oppløpet. Han åpnet spurten, men hadde ingenting å svare med da den unge tyskeren kom opp på siden og forbi.

- Det var en veldig kald dag i dag. Det var utrolig hardt for alle. Jeg følte meg bra i dag, og tok sjansen min. Jeg er veldig glad for at vi holdt til mållinjen, sa Schachmann etter etappen.

- Det har vært en veldig god tour for laget vårt, spesielt med tanke på at vi er et så ungt lag. Hodeg vant den første etappen, og han er førsteårs, dette er mitt andre år som proff, så det er gøy, sier han videre.

I feltet bak var det Sam Bennett som var den raskeste. Han var klart den beste, og var nok skuffet over at det ikke var seieren han kjempet om.

Til tross for sidevindskjør på etappen, ble det ingen endringer i sammendraget.

Slik gikk det til:

Snøfall i Pyreneene sørget for at nok en etappe av årets Volta a Catalunya ble kortet ned. Lørdagens sjette etappe skulle egentlig starte i Vielha og gå over 194 kilometer, men etappestart ble flyttet til Pobla de Segur, og etappen kortet ned til 117 kilometer.

Det gjorde også det trolige utfallet på etappen helt annerledes, da man måtte droppe to av andrekategoriene som egentlig skulle sykles.

Til tross for at man kuttet ned deler av etappen, var det fremdeles ganske ufyselige forhold, da rytterne endelig startet klokken 14:30.

To ryttere benyttet imidlertid anledningen til å gå i dagens brudd. Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors) og Diego Rubio (Burgos-BH) fikk slippe løs uten noen store innvendinger, og hadde etter drøyt 30 kilimeter på sykkelen fått en ledelse på tre minutter.

Sidevindskjør

Med snaue tre mil igjen å sykle hadde de to utbryterne rundt to minutters ledelse, men det krympet fort da Michelton-Scott satte oppe farten i et langt, åpent strekke med sidevind.

Feltet ble voldsomt krympet, men de fleste kapteinene satt med i det første feltet.

Det gjorde ikke Vegard Stake Laengen (UAE) og Sindre Lunke (Fortuneo-Samsic). De er de eneste norske rytterne i rittet, og begge ble altså hektet av på de siste milene.

Men Rubio og Schachmann hadde på ingen måte tenkt å gi seg. På den siste milen holdt de god stand.

Feltet anført av Michelton-Scott og Bahrain-Merida maktet ikke å ta innpå duoen i front på de siste to kilometerne, og dermed ble det de to bruddkameratene som skulle gjøre opp om seieren.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!