ANGREP: Quintana angrep flere ganger i stigningen opp til flystripen i Mende. Kun Chris Froome klarte å holde følge med colombianeren.Foto: Jeff Pachoud / AP
ANGREP: Quintana angrep flere ganger i stigningen opp til flystripen i Mende. Kun Chris Froome klarte å holde følge med colombianeren.Foto: Jeff Pachoud / APVis mer

Quintana: - Har ikke gitt opp

Tror han kan sette Froome på plass i Alpene.

(procycling.no): Nairo Quintana (Movistar) tror fortsatt at han tukte Chris Froome (Team Sky) og ta Colombias første seier i Tour de France.

En angrepsvillig Quintana kjørte seg opp til en andreplass i sammendraget på lørdagens etappe til Mende, kun Chris Froome klarte å henge med colombianeren i den siste bratte bakken.

- Jeg er fornøyd med å ha avansert til andreplass, men vårt virkelige mål er fortsatt å vinne. Vi har jobbet hardt gjennom hele touren og vi fant en sjanse til å tjene tid i dag. Vi må prøve noen angrep når de virkelige fjellene er tilbake, så kan vi kanskje klare den gule drømmen, sier Quintana.

Følte seg sterk

Etappen til Mende burde egentlig ikke passe en seig klatrer som Quintana veldig bra, men colombianeren overbeviste og selv Chris Froome så ut til å slite. 

- Jeg hadde ikke tenkt å angripe på denne etappen, men jeg følte meg sterk. Jeg ville teste ut hvordan rivalene mine følte seg og jeg er sikker på at vi kan fortsette å jage den gule drømmen som et lag. Det er motiverende siden korte, eksplosive bakker som denne normalt passer meg dårlige enn fjellene i Alpene som er lengre og mer krevende.

- Vi gjorde stor skade i dag. Contador (Tinkoff-Saxo) og Van Garderen (BMC) tapte tid, men de er fortsatt med. Hvis Valverde kan være på podiet i Paris sammen med meg hadde det vært perfekt, avslutter Quintana.

Kan få to på pallen

Movistar har ikke bare Quintana som kjemper i toppen av sammendraget. Også Alejandro Valverde er på skuddhold til en plass på pallen. Han ligger halvminuttet bak Tejay Van Garderen på tredjeplassen, men Valverde insisterer på at Quintana er hovedfokus.

- Hvis jeg ender på pallen, hadde det vært fantastisk, men det er ikke en prioritet akkurat nå.

Valverde kjørte også meget sterkt på fredagens etappe og fullførte etappen tre sekunder bak lagkamerat Quintana. Han støtet fra Alberto Contador mot toppen av den siste stigningen og økte avstanden ned til landsmannen i sammendraget.

- Vi kjørte en god etappe. Vi lyktes ikke med å ta tid på Froome, men det er fordi han er fryktelig sterk. Vi vil fortsette å angripe. Det blir vanskelig å vinne touren, men vi har fortsatt Alpene igjen, sier Valverde.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!