Quintana: - Vi tapte touren den første uken

Kolombianeren likevel fornøyd med andreplass.

INGEN WINNER: Selv med Winner Anacona som hjelp, ble forspranget som Chris Froome først og fremst fikk i den første uken, for stort for Nairo Quintana. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
INGEN WINNER: Selv med Winner Anacona som hjelp, ble forspranget som Chris Froome først og fremst fikk i den første uken, for stort for Nairo Quintana. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Nairo Quintana og Movistar gjorde et hederlig forsøk på å ta den gule trøya til Chris Froome på den 20. etappen.

 - Vi kjempet alt vi kunne for å ta inn tiden vi lå bak Froome, men en offensiv strategi som betød angrep fra langt hold. Vi prøvde å isolere han på Col de la Croix de Fer, men det gikk ikke og vi måtte satse alt på den siste bakken, sier Quintana i en pressemelding, med henvisning til de 21 hårnålssvingene opp til skistedet Alpe d'Huez.

Til slutt ble de to minuttene og 38 sekundene som Quintana måtte ta inn, 72 sekunder for mye for 25-åringen.

Dermed ble sekundene som Froome tjente på Quintana på den andre etappen i vindfulle Zeeland, svært verdifulle for briten.

 - Vi tapte touren i den første uken, slår Quintana fast, og tenker på de 88 sekundene han tapte til Froome i sidevinden.

Movistar-rytteren er likevel fornøyd med innsatsen sin i Tour de France.

 - Jeg er fornøyd på grunn av alt det gode arbeidet vi har lagt ned. Jeg har et strålende lag, som tok vare på meg hele tiden og vi er alle fornøyde med dette resultatet.

Valverde med første pallplass i touren
Alejandro Valverde var Quintanas viktigste mann i fjellene, og spanjolen sikret seg også en tredjeplass i sammendraget. Den 35 år gamle veteranen kan dermed innta podiet i Paris for første gang. 

Spanjolen har tre etappeseire og fire plasseringer blant de ti beste i sammendraget fra før, men er overbegeistret over å sikre tredjeplassen.

 - Denne pallplasseringen er noe jeg har jaktet hele livet, og i dag fikk jeg den endelig. Jeg har ofret mye, og lidd mye. I dette øyeblikket tenker jeg på familien min, mine fire unger, støttepersonalet og lagkameratene fra Movistar, alle som har støttet meg gjennom karrieren, sier Valverde.

Quintana er meget glad på lagkameratens vegne.

 - Det er noe han prøvd på gjennom hele karrieren, og han fikk det i dag. Det er mange som ikke vet hvilken rytter han er, han vinner fra januar til desember, uansett om det er klassikere eller etapperitt. Han er en strålende rytter og en vidunderlig person, mener Quintana.

Movistar forlater Tour de France uten etappeseire, med mindre noen av lagets ryttere overrasker på søndagens spurtetappe i Paris - men med to ryttere på pallen og en overlegen seier i lagkonkurransen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer