Quintana advarer Froome: - Kommer etapper som passer meg bedre

Har ikke gitt opp den gule trøyen.

PRØVDE SEG: Nairo Quintana klarte ikke å ta tid på Chris Froome på den 17. etappen i årets Tour de France, men bedyrer at de kommende etappene passer ham bedre. Kolombianeren lover flere angrep. Foto: KENZO TRIBOUILLARD (Scanpix/Afp)
PRØVDE SEG: Nairo Quintana klarte ikke å ta tid på Chris Froome på den 17. etappen i årets Tour de France, men bedyrer at de kommende etappene passer ham bedre. Kolombianeren lover flere angrep. Foto: KENZO TRIBOUILLARD (Scanpix/Afp) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRA LOUP (procycling.no): Til tross for litt psykologisk krigføring mot toppen av Pra Loup, var tidsavstandene mellom Chris Froome og Nairo Quintana uendret etter den 17. etappen i Tour de France.

Mannen i gult tettet lukene som oppsto hver gang den lille kolombianeren rykket til.

- I dag var jeg nesten 100 prosent. Jeg klarte ikke å detronisere Froome, men det kommer etapper som passer meg enda bedre. Klatringene blir lengre og hardere, sier Quintana - som fortsatt ligger 3.03 bak Froome sammenlagt.

- Jeg må angripe fra lang avstand. Vi skal fortsette med det. Laget er kjempesterkt og gul trøye er fortsatt vårt mål.

Les også: Dette hadde ikke skjedd siden 1997

Opp på podiet
Ved å sende Jonathan Castroviejo, José Herrada og Gorka Izagirre i et tidlig brudd, bidro Movistar til en tøff åpning på etappen etter startskuddet i Digne-les-Bains.

På den første tredjekategorien sperret Sky-rytterne opp øynene da Quintana akselererte av gårde. Men kolombianeren fikk slippe langt unna.

Tempoet var imidlertid høyt nok for tredjemann sammenlagt, Tejay Van Garderen, som slet med sykdom og etter hvert måtte stå av.

Dermed klatret Movistars Alejandro Valverde opp på podiet.

Tok det rolig nedover
Allerede med 74 kilometer til mål, opp tredjekategorien Col del la Colle-Saint-Michel, angrep Alberto Contador. Spanjolens forsøk ble raskt stoppet av Movistar.

- Vi bestemte oss for å nøytralisere Contadors angrep fordi han er en virkelig trussel mot Alejandros plassering i sammendraget, forklarer Quintana.

- Jeg kunne ikke gå fortere nedover fra Col d'Allos. Jeg så noen velt. Derfor valgte jeg og Alejandro å ta det rolig, med tanke på å få Alejandro på podiet og lagkonkurransen, legger Quintana til.

Les også: Contador måtte ta Sagans sykkel etter velt

Siste stigning til Pra Loup så Quintana rykke til to ganger, uten at han klarte å legge Froome under nevneverdig press.

- De tar store sjanser
Briten svarte på kolombianerens angrep med et forrykende taktomslag innenfor siste kilometer. På de tre neste etappene i Alpene må Froome fortsette å holde et øye med Movistars sterke duo-

- De syklet veldig bra taktisk og hadde ryttere i brudd som kunne slippe seg ned etter nest siste bakke. Det er imponerende hvordan de klarer å ha flere ryttere på slutten, roser Froome. 

- For meg handlet det om å følge Valverde og Quintana. Det var bare de to jeg måtte følge med på egentlig. Det gjorde det enklere. Slik blir det også fremover. Men de andre må også krige seg i mellom om plassene på podiet.

På den første Alpe-etappen ble det hett rundt ørene til Sky-rytteren fra start. Med angrep fra både Quintana og Contador før de to avsluttende bakkene, kunne ikke 30-åringen hvile ett sekund.

- De virker ikke desperate, men de tar stadig mer risiko ved å angripe veldig tidlig på etappen. De tar store sjanser hvis de skal ligge 100 kilometer i brudd. Det er alt eller ingenting for dem nå. Contador veltet og tapte tid. Nå kan vi forvente at han angriper enda tidligere.

Les mer om Tour de France hos procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer