VISER FORM: Nairo Quintana fra Colombia er blant favorittene i sommerens Tour de France, og hodt unna for alle i Tirreno-Adriatico. Foto: DANIEL DAL ZENNARO / Epa / NTb scanpix
VISER FORM: Nairo Quintana fra Colombia er blant favorittene i sommerens Tour de France, og hodt unna for alle i Tirreno-Adriatico. Foto: DANIEL DAL ZENNARO / Epa / NTb scanpixVis mer

Quintana holdt unna og vant

Edvald Boasson Hagen på topp ti.

(procycling.no): Nairo Quintana tapte over halve forspranget sitt, men gjorde likevel mer enn nok til å holde seg i sammenlagtledelsen etter den avsluttende tempoen i Tirreno-Adriatico.

Colombianeren seiret til slutt sammenlagt med 18 sekunders margin til nederlandske Bauke Mollema (Trek) i etappertittet.

Maciej Bodnar (Tinkoff Saxo) ledet lenge tirsdag etter å ha vært gjennom den ti kilometer lange løypa, men ble etter hvert henvist nedover listen av Adriano Malori (Movistar) som syklet etappen på 11.27.

Den tiden ble etterhvert slått at Fabian Cancellara som trillet inn til ny ledertid, 11.23.

- Jeg ga alt
Malori snøt det sveitsiske tempoesset for seieren på prologen i Tirreno-Adriatico, men kom fire sekunder for seint til å tukte Cancellara enda en gang. Dermed ble det seier til Trek-lagets rutinerte tempokanon.

- Jeg synes jeg gjorde opp for feilene jeg gjorde i prologen. Jeg bare ga alt jeg hadde og er veldig fornøyd med skaffe meg en seier til, kommenterte Cancellara, som nå ser fram mot Milano-Sanremo neste helg.

Edvald Boasson Hagen (MTN Qhubeka) hadde også forhåpninger om å få testet konkurranseformen en siste gang før søndagens klassikermonument til Sanremo. 27-åringen ga det han hadde og leverte et nytt greit resultat, så vidt inne på topp ti.

Med tida 11.50 la Boasson Hagen seg inn på en foreløpig åttendeplass i mål, før de beste i sammendraget skulle avslutte tempoen.

Etter at Jonathan Castroviejo (Movistar) og lagkompisen Steve Cummings klokket inn på bedre tider, endte det med tiendeplass for den allsidige nordmannen.

Sterk i bakkene
Boasson Hagen har satt av mye tid til styrketrening i vinter. Dette har først og fremst blitt gjort for å finne tilbake til avslutteregenskapene som ga ham mange triumfer for noen år tilbake.

Likevel har han gjort en god figur på de tøffeste klatreetappene i Tirreno-Adriatico. Sammenlagt ble det et respektabel 32.-plass på rudsbygdingen. 10.35 minutter skilte opp til Quintana sammenlagt.

• Les mer: - Det beste jeg har klatret i år

Team Sky-rytter Vasil Kirjienka tok tredjeplassen på den avsluttende tempoen med ni sekunder dårligere sluttid enn Cancellara.

Rigoberto Urán (Etixx-Quick Step) gjorde nok til å holde podieplasseringen sin sammenlagt bak Quintana og Mollema. Dermed ble det colombiansk både på første- og tredjeplass i årets Tirreno-Adriatico.

Forhåndsfavoritt Alberto Contador syklet en sterk tempo, men gjorde ikke nok til å ta seg fram blant de tre beste. Spanjolen endte 39 sekunder bak Quintana og måtte ta til takke med femteplass, også slått av Thibaut Pinot (FDJ).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!