Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Quintana klarte ikke å kvitte seg med Dumuolin

Colombianeren prøvde, men nederlenderen i rosa trøya viste ingen svakhetstegn.

INGEN ENDRING: Nairo Quintana maktet ikke å kjøre fra mannen i rosa på den 18. etappen i Giro d'Italia. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
INGEN ENDRING: Nairo Quintana maktet ikke å kjøre fra mannen i rosa på den 18. etappen i Giro d'Italia. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Den 18. etappen i Giro d'Italia var en ny sjanse for Nairo Quintana til å ta tid på Tom Dumoulin i sammendraget, og colombianeren prøvde.

Opp Passo Gardena, en av seks kategoriserte stigninger på den 137 kilometer lange etappen, støtet Movistar-kapteinen. Han fikk en solid luke, men Dumoulin kjørte jevnt, og like før toppen var de igjen samlet.

I den siste bakken kom et nytt forsøk fra Quintana, men heller ikke denne gangen fikk han noe igjen for angrepet.

På de siste kilometerne lurte flere ryttere lenger bak i sammendraget seg av gårde, mens Dumoulin, Quintana og Nibali holdt seg samlet helt til målstreken. Dermed leder Sunweb-rytteren fortsatt 31 sekunder foran Quintana, og 1:12 foran Nibali.

Endelig for Van Garderen

Kampen om etappeseieren stod til slutt mellom Mikel Landa (Team Sky) og Tejay Van garderen (BMC). Duoen slet seg løs fra bruddkameratene i utforkjøringen ned mot den siste stigningen, og satt samlet helt til målstreken.

Landa førte an i den korte utforkjøringen på de siste hundre meterne, men Van Garderen tok den siste svingen best, og spurtet inn til seier.

– Det har vært noen vanskelig år for meg med tanke på sammendraget i Grand Tours. Men jeg prøvde å holde moralen oppe, og det er en utrolig følelse å ta min første etappeseier her, sier Van Garderen i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Slik gikk det til:

Den fjellrike etappen startet i forrykende tempo. Fire mann slet seg løs etter åtte kilometer, men kvartetten ble jaget av en stor gruppe på 30 mann.

Berhane (Dimension Data), Rosskopf (BMC), Rosa (Team Sky) og Boaro (Bahrain Merida) var først inn i dagens første kategoriserte stigning, Passo Pordoi.

Gruppen på 30 ble kjørt inn av feltet, før Mikel Landa (Team Sky) angrep. Baskeren ble fulgt av flere ryttere.

Boaro måtte gi tapt, og slapp tetgruppa, før Rosskopf ledet den gjenværende trioen over Passo Pordoi. Plaza (Orica-Scott), Siutsou (Bahrain), Landa (Team Sky og van Garderen (BMC) fulgte like bak, mens det som var igjen av hovedfeltet var 56 sekunder etter over toppen.

Stor gruppe i tet

Inn mot etappens andre stigning, Passo Valparola, hadde en stor gruppe samlet seg i front.

Mikel Landa, Diego Rosa og Philip Deignan (Team Sky), Tejay van Garderen og Joey Rosskopf (BMC Racing Team), Omar Fraile og Natnael Berhane (Dimension Data), Pierre Rolland, Davide Villella og Joe Dombrowski (Cannondale-Drapac), Ruben Plaza Molina (Orica-Scott), Mads Pedersen og Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), Dario Cataldo (Astana Pro Team), Winner Anacona og Andrey Amador (Movistar Team), Kanstantsin Siutsou (Bahrain-Merida), Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) og Alexander Foliforov (Gazprom - Rusvelo) var de som utgjorde teten.

Bahrain-Merida ledet feltet, 2:18 bak utbryterne med 85 kilometer igjen.

Fraile var først over Valparola, like foran Landa. Et meget redusert hovedfelt fulgte 1:58 bak.

Quintana angriper

Tetgruppa sprakk opp i Passo Gardena, etappens tredje kategoriserte fjell. Dombrowski kjørte, og fikk med seg Plaza og Berhane.

I favorittgruppa hadde Movistar sitt tempo redusert den til femten mann, og med 53 kilometer igjen angrep Quintana med et voldsomt rykk.

Colombianeren fikk støtte fra sine lagkamerater i bruddet, og strakk ledelsen til resten av favorittene opp mot 30 sekunder. Tom Dumoulin (Team Sunweb) kjørte jevnt opp bakken, og maktet å få kontakt med Quintana like før toppen.

Etter Passo Gardena lå Mikel Landa og Diego Rosa (Team Sky), Joe Dombrowski, og Davide Villella (Cannondale-Drapac), Tejay van Garderen (BMC), Natnael Berhane (Dimension Data) og Jan Hirt (CCC) igjen i front. 42 sekunder skilte dem fra forfølgergruppa med den rosa trøya.

Den siste bakken

Opp tredjekategorien Passo di Pinei sa det stopp for Diego Rosa, Natnael Berhane og Davide Villela i bruddet, mens det gikk det i jevnt tempo bak i favorittgruppa. Over toppen hadde kvartetten i tet 53 sekunder til forfølgerne, og kort tid etter kom Berhane og Villela tilbake.

Etter utforkjøringen inn mot finalen, var det Pontives-stigningen som var dagens siste, store utfordring. De siste fire kilometerne var stort sett slak motbakke, før en kort utforkjøring mot målstreken.

Tejay Van Garderen og Mikel Landa kjørte fra de fire andre i nedoverbakken inn mot Pontives, og med ti kilometer igjen hadde de 23 sekunder på den jagende kvartetten. I hovedfeltet kjørte Movistar jevnt, minuttet bak tetduoen.

Winner Anacona seg noen meter foran favorittene, før Nairo Quintana angrep etter. Hjelperytteren la ned det han hadde for sin kaptein, mens Dumoulin ble sittende i en jagende favorittgruppe.

Quintana støtet en drøy kilometer fra toppen av stigningen, men Sebastian Reichenbach (FDJ) gjorde en strålende jobb for sin kaptein Thibaut Pinot, og colombianeren ble til slutt kjørt inn av sveitseren.

Kort tid etter var det Vincenzo Nibali sin tur, men Bahrain-kapteinen maktet ikke å kvitte seg med Dumoulin. Mannen i rosa var den neste som økte tempoet.

Heller ikke Dumoulin klarte å slite seg løs, og over den kategoriserte bakken var favorittgruppa samlet.

Kampen om etappeseieren

Landa og Van Garderen holdt det gående til den siste kilometeren, men like bak fulgte Thibaut Pinot, Domenico Pozzovivo og Jan Hirt.

Baskeren var først inn i den siste utforkjøringen, men som på tirsdagens etappe ble det bare nesten for Sky-rytteren. Van Garderen lurte seg forbi med 150 meter igjen, og tok spurten enkelt foran Landa.

Thibaut Pinot tok tredjeplassen, mens Dumoulin, Quintana og Nibali trillet samlet over mål.