Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

GIRO D'ITALIA:

Quintana mistet rosa til suveren Dumoulin

Nederlenderen med fantastisk tempoetappe.

LYNRASK: Tom Dumoulin var fullstendig overlegen på dagens tempoetappe i Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
LYNRASK: Tom Dumoulin var fullstendig overlegen på dagens tempoetappe i Giro d'Italia. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Mens Nairo Quintana viste krefter på klatringen til Blockhaus på søndagens Giro-etappe, slo Tom Dumoulin brutalt tilbake i dag.

På den 39.8 kilometer lange tempoetappen fra Foligno til Montefalco var den nederlandske Team Sunweb-rytteren fullstendig overlegen, og tjente mye tid vis-à-vis sine konkurrenter i kampen om den rosa trøyen.

På sin Giant-sykkel suste 26-åringen avgårde, og ingen var i nærheten av å matche farten hans. Han etablerte seg tidlig som den raskeste og i mål som tredje siste mann var det tydelig at han kom til å vinne.

Resultater finner du nederst i artikkelen!

Stort tidstap for Quintana

Blant dem sammenlagtleder Nairo Quintana, som trives langt dårligere på temposykkelen, enn det Dumoulin gjør. Den lille klatreren fikk aldri opp samme tempo som sin konkurrent og for hver kilometer rant sekundene bort.

Mens nederlenderen syklet inn som tredje siste mann kunne han sitte og sykle ned på rulla, mens han så Movistar-rytteren slite seg mot mål. Over målstreken i Montefalco kunne han registrere et tidstap på to minutter og 53 sekunder for Quintana.

Colombianeren er dermed to minutter og 23 sekunder bak Dumoulin i sammendraget, og må dermed angripe i fjellene.

Dumoulin overlegen

Etter en stygg kollisjon med en motorsykkel på søndagens etappe var det en kjærkommen mulighet for Geraint Thomas til å hente litt tid. Waliseren tapte nærmere fem minutter på etappen, men slo godt tilbake i dag.

Thomas var en god stund lederen av rittet, men måtte til slutt ta til takke med andreplassen. Tom Dumoulin var nemlig utilnærmelig og Thomas, som nærmeste mann, var 49 sekunder bak.

En annen som slo tilbake etter søndagens etappe var Bob Jungels. I likhet med Dumoulin har også luxembourgeren sin forse på temposykkelen og tok en viktig tredjeplass, 56 sekunder bak Sunweb-rytteren.

Pinot skuffet

Det var stilt store forventninger til FDJ-rytter Thibaut Pinot. Franskmannen er nasjonal mester i disiplinen og har tatt store steg denne sesongen. På etappen til Blockhaus imponerte han, da han tok andreplassen bak Nairo Quintana.

26-åringen har hatt mye fokus på å mestre temposykkelen bedre og har tatt turen til Giro d'Italia for å komme bort fra det enorme presset i Tour de France, men på dagens tempoetappe var det lite som klaffet for ham.

Til slutt endte han opp med over to minutter og 42 sekunder i sekken, og er nå omtrent det samme bak i sammendraget.

Begrenset tidstap for Nibali

Vincenzo Nibali maktet ikke å følge Nairo Quintana til Blockhaus, og gikk på en aldri så liten smell. I dag var han den som kanskje begrenset tidstapet sitt best.

Italieneren var langt mer taktfull enn Pinot og Quintana, og Montefalco endte han til slutt opp som sjettemann, to minutter og syv sekunder bak Dumoulin.

Dermed tar han innpå sin kanskje største konkurrent, Nairo Quintana, og er nå bare 24 sekunder bak ham, men har likevel to minutter og 47 sekunder opp til sammenlagtleder Dumoulin.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!