Spansk klatrer i trøbbel:

Quintanas lagkamerat suspendert etter mistenkelig funn i blodpass

Var ikke tiltenkt rolle i Tour de France.

MIDLERTIDIG SUSPENDERT: Jaime Rosón var i aksjon for Movistar Team under Critérium du Dauphiné, men var ikke tiltenkt en plass i Tour de France-oppstillingen til Movistar. Nå har UCI oppdaget uregelmessigheter i hans biologiske blodpass, som daterer seg tilbake til januar, 2017. FOTO: Philippe Lopez/Scanpix
MIDLERTIDIG SUSPENDERT: Jaime Rosón var i aksjon for Movistar Team under Critérium du Dauphiné, men var ikke tiltenkt en plass i Tour de France-oppstillingen til Movistar. Nå har UCI oppdaget uregelmessigheter i hans biologiske blodpass, som daterer seg tilbake til januar, 2017. FOTO: Philippe Lopez/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Abarca Sports Organisation, selskapet bak WorldTour-laget Movistar Team, mottok onsdag en melding fra det internasjonale sykkelforbundet (UCI) med beskjed om at det var oppdaget uregelmessige blodverdier i det biologiske passet til Jaime Rosón.

Movistar Team valgte å gi rytteren en midlertidig suspensjon i påvente av at saken granskes.

Det dreier seg om en såkalt Adverse Analytical Finding (mistenkelig analytisk resultat), og selv om det spanske laget ikke plikter å utestenge ham, har de muligheten til å gjøre det.

En av årsaken til at de velger den taktikken, er nok at prøven stammer fra januar, 2017. Da var ikke den nå 25 år gamle rytteren tilknyttet laget, men den spanske prokontisatsingen Caja Rural.

- Abarca Sports mottok onsdag kveld en offisiell henvendelse fra UCI der vi ble informert om en midlertidig suspensjon av Jaime Rosón, på grunn av et mistenkelig analytisk funn i det biologiske blodpasset, datert januar 2017, nesten ett år før han ankom laget vårt, skriver laget i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer