Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rå åpning av Rodal

Stange (NTB-Jørn J. Fremstad): Vebjørn Rodal er bedre enn noen gang. I dag var han bare ni hundredeler fra å slette verdensrekorden på 600 meter under innendørsstevnet i Stangehallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En veldig bra tid på et så tregt dekke. På en annen bane er det fare for at rekorden hadde røket. Tiden tilsvarer en 800-meter rundt 1.43,5, og det er artig å se at det tøffe arbeidet har gitt resultater, sa trener Kjell Arve Husby etter at han hadde sett eleven fosse rundt ovalen på 1.15,86.

Husby brydde seg lite om at Rodal ikke greide å sette verdensrekord. Han var mest opptatt av at OL-mesteren har funnet tilbake til taktene fra 1996. Det var en sulten Rodal vi fikk se i Stangehallen.

VM-medalje

- Hvis vi hadde kjørt samme opplegg i fjor, ville Vebjørn sikkert tatt en medalje under VM i Aten, sa Husby.

Selv var Rodal også godt fornøyd med sesongdebuten. Han akter å kjempe om medalje under EM i Budapest i august.

- Jeg er sulten og skal vise at fjoråret ikke var representativt. Fjorårssesongen var daff. Jeg har trent mer fart og kvalitet, og nå kjenner jeg meg spenstigere og raskere. Når jeg sier raskere, tenker jeg på 400 m- og 800 m-fart. Hvis jeg får en rytme i kroppen på 48-49-fart på 400 m, blir det lettere å løpe 50 blank på åpningsrunden på 800 meter.

- Hvor fort kan du løpe i år?

- Jeg må prøve å komme ned på 96-nivået. Det betyr flere løp på 1.43 og aller helst ned på 1.42-tallet, sa Rodal. Treneren vil ikke gi seg ut på å tippe tidene vi får se til sommeren.

- Jeg er så god til å tippe og vil ikke ødelegge spenningen, humret Husby.

Flink hare

Haren Quincy Douglas gjorde en glimrende jobb de første 400 meterne. Da signaliserte Rodal at han ville forbi, og det så lenge ut til at han skulle slå italieneren Donato Sabias verdensrekord på 1.15,77.

- Jeg stoppet litt på slutten, men det var en fin gjennomkjøring. Det var viktig for meg at Quincy ikke løp så fort på den første runden. Det var greit å løpe 600 meter for å komme i gang, og resultatet kunne blitt alt fra det det ble og til sekundet langsommere.

Parhestene Rodal/Husby har ikke avgjort om det blir start i innendørs-EM i Valencia i slutten av neste måned. Husby ønsker seg et innendørsstevne til først.

Vurderer EM

- Hvis Vebjørn er stabil med slik løping som i dag, kan vi vurdere en EM-tur, sa Husby.

Nå skal Rodal oppholde seg hjemme i Trøndelag til begynnelsen av mars. Deretter blir det 14 dager på Tenerife. I slutten av mai skal han begynne å løpe fort.

- Jeg må smette inn et 1500 meter-løp mens jeg er i form. Det er for galt at gamle Lars Martin Kaupang sitter og trykker på den norgesrekorden, smilte Vebjørn Rodal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!