Rå avslutning sikret Toras fjerde strake seier

Tok revansj etter gårsdagens stafett-nedtur.

FIRE PÅ RAD: Tora Berger sikret sin fjerde strake seier i verdenscupen da hun fosset inn til seier på dagens fellesstart i Anterselva. Foto: Alessandro Bianchi, Reuters
FIRE PÅ RAD: Tora Berger sikret sin fjerde strake seier i verdenscupen da hun fosset inn til seier på dagens fellesstart i Anterselva. Foto: Alessandro Bianchi, ReutersVis mer

(Dagbladet): Tora Berger reiste seg etter stafettflausen i går, og tok i dag sin fjerde strake individuelle seier i verdenscupen.

Heller ikke under dagens fellesstart i Anterselva gikk det problemfritt for Lesja-jenta. Hun måtte gå en strafferunde både etter liggende og stående skyting.

Etter siste skyting var hun 14 sekunder bak ledende Darja Domratsjeva. Men Berger er i knallform langrennsmessig, og tok igjen det hun tapte på standplass med rått tempo i løypa.

Inne på stadion hentet hun inn franske Marie Laure Brunet, som hadde passert Domratsjeva. Berger gikk forbi henne på yttersiden i siste sving inn på oppløpet, og kontrollerte deretter inn til seier.

Ann Kristin Aafedt Flatland ble nummer sju, også hun med to bom på standplass.

Ifølge NTB er det bare Ole Einar Bjørndalen og svenske Magdalena Forsberg som har flere seirer på rad enn Berger. De har begge hatt en rekke på åtte og en på fem seirer.

I tillegg til Berger har Andrea Henkel, Magdalena Neuner, Liv Grete Poiree, Olena Zubrilova, Vladimir Dratsjev og også her Ole Einar Bjørndalen hatt en rekke på fire strake seirer.