Rå maktkamp i Vålerenga

FJELLHAMMER (Dagbladet): Jon H. Nordbrekken er det første offeret i den interne maktkampen som raser i Vålerenga. - Noen vil bli kvitt meg, og jeg har en viss peiling på hvem det er, sier Nordbrekken til Dagbladet.

Kvart over fem i går ettermiddag meddelte han personlig styret i Vålerenga at han trekker seg som formann etter fem år i vervet. Via valgkomiteen fikk han søndag kveld vite at han ikke lenger var ønsket i klubbledelsen.

Orker ikke

- Jeg orker ikke å krige internt i Vålerenga. Etter møtet med valgkomiteen har jeg tenkt mye for meg sjøl, og kommet fram til at det er best å slutte nå, sier Nordbrekken.

Han er tydelig lei seg over situasjonen som har oppstått, men er forsiktig med å antyde hvem det er som ønsker ham fjernet. Han bekrefter likevel at det har vært stor debatt og uenighet i hvordan klubben skal drives videre. Helt siden i sommer har det vært stadige tilløp til konflikter mellom sentrale skikkelser i klubbstyret, og sentrale folk i aksjeselskapets styre. Nordbrekken sier det sånn:

Investorene raser

- Noen i Vålerenga ser på aksjeselskapet vårt som litt farlig og truende.

Blant VIF-investorene ble nyheten om Nordbrekkens avgang tatt ille opp. Nordbrekken er aksjonærenes mann, og har et nært forhold til de fleste av klubbens storinvestorer.

- Min kommentar er bare at dette lederbyttet vil skape usikkerhet om videre investeringer, sier storinvestor Øystein Stray Spetalen til Dagbladet.

Med andre ord kan det spøke for nye penger til spillerkjøp, og daglig drift. I verste fall kan drømmen om ny fotballhall på Valle gå i vasken. Uttalelsene bekymrer klubbens nye formann Steinar Heyerdahl.

- Dette er en alvorlig situasjon for klubben. Hele situasjonen nå bekymrer meg virkelig, sier Heyerdahl til Dagbladet.

Bare brannslokking

Ulike kilder Dagbladet har vært i kontakt med hevder at klubbens daglige leder, Anders Krystad, er en av de som står bak opprøret mot Nordbrekken.

- Jeg avviser at det er noen fraksjon, eller konspirasjon mot Nordbrekken. Jeg har hatt et godt forhold til Nordbrekken, sier Krystad til Dagbladet.

Men også han innrømmer at det har vært intern debatt om veien klubben vil gå videre.

- Det har jo stort sett bare vært brannslokking i denne klubben de siste årene, og vi har aldri funnet en balanse på spørsmålet om forholdet mellom topp og bredde. Vi har aldri funnet et skikkelig svar på hvor vi vil videre.