Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rå og gode

ASKERHALLEN (Dagbladet): - Jeg synes spillerne både var rå og gode, uttalte kulturminister Valgerd Svarstad Haugland til Dagbladet etter gårsdagens ettmålsseier over A-nasjonen Polen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med kledelig hockeysveis inntok hun Askerhallen sammen med ishockeypresident Bjørn Ruud. Før hun forlot ishallen, hadde hockey-Valgerd både sett nye Norge dominere og gratulert banens bestemann Pål Johnsen og lagkaptein Atle Olsen med innsatsen.

- Det ser alltid litt rått ut for den som ikke har hockey på maten. At vi er gode, har kulturministeren helt rett i. I går spilte vi tett og bra i midtsonen, jobbet knallhardt for å slippe inn færrest mulig mål og slo den andre A-nasjonen på tre dager, sier Skellefteå-proffen Pål Johnsen.

- Veldig sterke

Lagkaptein Atle Olsen føler seg smigret over kulturministerens karakteristikk.

- Vi er vel ikke så rå, men har veldig sterke backer. For oss gutta er det kjempemoro at Valgerd var her. Det viser at hun bryr seg om sporten vi driver med, sier Atle Olsen.

Drillo-hockey

Valgerd Svarstad Haugland bor i Asker, og syntes ikke hun kunne svikte bygda når den endelig ble landskamparrangør. Og det var ikke første gang hun så store og sterke og fandenivoldske iskrigere i aksjon.

I går spilte nye Norge Drillo-hockey.

- Vi satset på stor fart fra start, og spill framover i lengderetningen. Selv har jeg aldri vært med på noe lag som har hatt så mange sjanser. Nå gjelder det å bli flinkere til å sette sjansene. Målene kommer når vi blir bedre på returene, sier Pål Johnsen.

- Kunne vært tosifret

Helt til det gjensto drøye fem minutter av kampen, var straffemålet hans i begynnelsen av førsteperioden kampens eneste scoring. Düsseldorf-proffen Trond Magnussen la på til 2- 0, før polakkene reduserte.

- I går kunne vi vunnet tosifret. Men målkalasene får komme siden. Nå gleder vi oss over en ny seier mot en A-nasjon. Vi er jo ikke akkurat bortskjemt, sier Trond Magnussen.

- Gode nok for A

Han mener nye Norge er gode nok for opprykk til A-pulja. I går var skuddstatistikken 43-11 i norsk favør. Totalt mot Slovenia (7- 0), Danmark (3- 4) og Polen hadde Norge 136 skudd, motstanderne 51. Det forteller alt, både om overlegenhet og sløsing.

Vålerenga-løperen Morten Ask ble skadd i slutten av første periode. Leddbåndet i det ene kneet har fått en liten strekk. I dag skal han til røntgenundersøkelse.

HOCKEYSVEIS: En interessert kulturminister Valgerd Svarstad Haugland stilte med kledelig hockeysveis i går.
Hele Norges coronakart