Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rå oppvisning av Gunn-Rita Dahle

- Sinnssykt rått, sa Gunn-Rita Dahle etter EM-gullet søndag. En meget god beskrivelse av maktdemonstrasjonen som gjorde henne til europamester for annet år på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrengsyklisten virker helt uslåelig for tiden. Hun har vunnet alle fire verdenscupritt denne sesongen, verdenscupen sammenlagt før den er slutt, og nå altså EM-gull.

Og om to uker er det trolig duket for en ny triumf for 30-åringen i VM.

- Dette var bare helt sinnssykt rått. Det var deilig å kjenne at jeg har så god kontroll, fortalte Gunn-Rita Dahle til NTB på telefon søndag.

Alle ære til forloveden

30-åringen var langt nede etter et mislykket OL i Sydney i 2000 og vurderte seriøst å avslutte karrieren.

Takket være forloveden Kenneth Flesjå (25) ble ikke det noe av, noe Gunn-Rita Dahle var glad for etter fjorårssesongen. Den endte nemlig med både EM- og VM-gull.

- Han er utrolig viktig for meg. Ikke 100 personer kunne gjort den samme jobben som han gjør, sier Gunn-Rita Dahle, som er i ferd med å bli Norges heteste gullkandidat i Aten-OL neste år.

- Vi må gjøre oss ferdig med denne sesongen først, sier hun diplomatisk.

Gunn-Rita Dahle har imidlertid ingen problemer med å innrømme at hun er en brennhet gullkandidat i VM i sveitsiske Lugano om to uker.

- Det ser veldig bra ut, og nå har jeg jo også et stort psykisk overtak. Men det er viktig ikke å la dette bli en hvilepute, forteller hun.

Ingen tvil

I godt over 30 varmegrader startet Gunn-Rita Dahle rolig på den første av fem runder søndag. Allerede på annenrunden valgte hun å stikke fra konkurrentene, og i løpet av kort tid hadde hun skaffet seg en ledelse på nesten 20 sekunder.

Beina bar overhodet ikke preg av hardkjøret, og distansen til resten av rytterne bare økte utover i rittet. Først på sisterunden tok hun det litt roligere. I mål var Gunn-Rita Dahle over 40 sekunder foran sølvvinneren Jirina Kalientijeva fra Russland.

- Det er lenge siden jeg har konkurrert mot de aller beste, så dette var moro. Jeg var faktisk litt usikker før start i dag, sa hun.

Det var første gang i karrieren at Gunn-Rita Dahle forsvarte en tittel. Det synes hun var en helt grei følelse.

- Og du får sjansen til å gjøre det igjen om to uker?

- Da er det godt å ha litt trening i å forsvare titler. Jeg gjør det gjerne igjen, humrer Gunn-Rita Dahle, som på ingen måte tar av etter triumfene.

- Det er dette jeg har jobbet for hele livet, nesten 24 timer i døgnet hele tiden. Jeg har jobbet for å bli best.

- Du får nyte dagen.

- Det skal være sikkert. Takk for at du ringte...

(NTB)

<B>GUNN-RITA DAHLE: Europamester for andre år på rad.