Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rabaldermøte om herrelaget

Kommende tirsdag innkaller Norges Håndballforbund til guttemøte på kammerset. På sakslista: Opprørstendensene mot det kriserammede herrelandslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av herreklubbene arbeider etter det Dagbladet kjenner til for å samordne angrepet mot NHFs behandling av herrelandslaget. Til tirsdagens møte er klubber som Viking, Runar, Sandefjord, Drammen, Kragerø og Stavanger innstilt på å ta et felles oppgjør med NHF.

  • Øverst på klageagendaen: Trenerspørsmålet.
  • Anfører i hylekoret: Viking-trener Gunnar Blombäck.

- Vi aksepterer ikke dette lenger. Det nærmer seg en katastrofe, sier han til Dagbladet.

Blombäck er nøye med å presisere at det er NHF som fortjener pepper, ikke den sjukmeldte landslagstreneren Harald Madsen.

- Dette gjelder sak, ikke person, sier han.

Sjanseløse

De norske gutta og vikartrener Ivica Rimanic samles neste uke for å forberede seg til de bortimot betydningsløse EM-kvalifiseringskampene mot Spania. Norge må slå spanjolene hjemme og borte for å ha mulighet til å nå sluttspillet. Det er om mulig enda mer usannsynlig enn Vikings seier over det spanske mesterlaget Elgorriaga Bidasoa i søndagens kvartfinale i cupvinnercupen.

- Landslaget er vinduet vårt utad. Slik som det fungerer nå gir det dårlig PR både i media og overfor sponsorer, påpeker Blombäck.

- Dypt skuffende

- Noe av det som opprører meg mest, er holdningen til Harald Madsens trenerkolleger. Han er syk. Jeg hadde kanskje håpet på en viss forståelse for en kollega som har kommet vanskelig ut, sier håndballpresident Tor Lian.

- Det er dypt skuffende at man ikke kan få litt mennesklige reaksjoner i dette også.

- Hva med Gunnar Blombäck?

- Hvilken rolle forventer han å spille i norsk håndball - hvis dette skal være hans bidrag? spør Tor Lian.

Hele Norges coronakart