Rachel dropper TV 2

Northug-kjæreste blir ikke VM-reporter.

BLOGGER VIDERE:  Rachel Nordtømme, Petter Northugs kjæreste, blir ikke TV-reporter i Holmenkollen. Foto:  Erlend Aas / Scanpix
BLOGGER VIDERE: Rachel Nordtømme, Petter Northugs kjæreste, blir ikke TV-reporter i Holmenkollen. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Rachel Nordtømme (21) er Petter Northugs mye omtalte kjæreste og en populær blogger.

Derfor var TV 2 svært fornøyd da de tirsdag ettermiddag kunne presentere trønderjenta som TV-kanalens videoblogger og utegående reporter under ski-VM i Holmenkollen.

Nå har likevel avtalen gått i vasken, det bekrefter TV2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

Samarbeid i framtida - Vi har i samråd med Rachel valgt å utsette hennes reporteroppdrag. Hun kommer ikke til å jobbe for oss under VM, men vi er enig om å finne en ny anledning for å ta fatt på det vi er overbevist om at blir et svært positivt samarbeid i fremtiden mellom Rachel og TV2, skriver Jansen Hagen i en sms til Dagbladet.

Han understreker at Nordtømme selv valgte denne løsningen.

- Dette er til syvende og sist Rachels avgjørelse. Vi har behandlet henne som et selvstendig individ hele veien. Vi har også gjort det klart at hun sto fritt, og ikke skulle føle noen juridiske eller moralske forpliktelser. Avtalen var inngått i en god, positiv ånd, sier TV2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.

Negativ stemning TV 2s plan var at Nordtømme skulle jobbe i det redaksjonelle miljøet deres under ski-VM, og blant annet skildre det yrende folkelivet som utegående reporter.

- Hvorfor ble dette problematisk?

- Det må andre svare på. I den dialogen vi har hatt med Rachel Nordtømme, har vi hele tida snakket sammen med hva hun skal gjøre og ikke gjøre. Vi har et godt forhold, men det er andre som har vært inne i prosessen og skapt negativ stemning. Det er de som må svare på spørsmålet ditt. Det er synd for henne, og synd for TV 2, sier Jansen Hagen, uten å ville kommentere navn.

Ifølge ham lå et par måneders bearbeidelse bak TV 2s avtale med Rachel Nordtømme. De endelige detaljene ble spikret søndag.

Men da blant andre Dagbladet ba om kommentar fra Petter Northugs pressetalsmann Otto Ulseth tirsdag, kom det fram at Team Northug hadde en helt annen virkelighetsoppfatning.

- Så vidt meg bekjent skal ikke Rachel jobbe for TV 2 under VM, men drifte bloggen sin på vanlig måte, sa Otto Ulseth da.

Siden har en rekke møter og samtaler vært avholdt.

- Vi har gitt info til Otto der han har følt behov for det. Han har undersøkt i saken. Utover det har vi ført våre samtaler med Rachel. Men det føles som folk rundt henne har kommet inn med negativ energi, heller enn å se dette som noe positivt, sier Jansen Hagen.

Men døra er slett ikke lukket for Steinkjer-jenta.

- De fleste så hvilken vei dette gikk. Nå er vi bare glad for at hun har tatt en helt selvstendig avgjørelse. Hennes TV2-engasjement under VM blir ikke noe av, men hun blir helt sikkert å se på vår kanal i framtida, sier sportsredaktøren.

A-kjendis Nordtømme går nå inntil videre glipp av et definitivt gjennombrudd i rampelyset.

- Rachel Nordtømme er i ferd med å etablere seg som A-kjendis, hun er «up and coming», og selvsagt er det en stor mulighet for henne å få eksponere seg på en kommersiell kanal midt i primetime, sa TV- og radiodirektør Espen Barås Bye i Mediebyrået OMD da det så lyst ut for TV 2-jobben tirsdag.

21-åringen kan trøste seg med at hun allerede i desember var «større enn kjæresten»  på Googles nettstatistikk.

Rachel Nordtømme og Otto Ulseth har ikke besvart Dagbladets henvendelser i ettermiddag.

VISSTE IKKE: Petter Northugs pressetalsmann Otto Ulseth (til høyre) var ikke informert om Nordtømme-oppdraget onsdag. Foto: Erik Johansen / Scanpix
VISSTE IKKE: Petter Northugs pressetalsmann Otto Ulseth (til høyre) var ikke informert om Nordtømme-oppdraget onsdag. Foto: Erik Johansen / Scanpix Vis mer