Racing-Thomas foran skjema

Thomas Alsgaard er det store trekkplasteret i Oslo Racing Festival, billøpet som arrangeres i hovedstaden fra 30.6. til 2.7. Bilracing-dilla har fått skikkelig tak på langrennsesset.

- Det er utrolig morsomt. Og det krever mye mer enn det folk flest tror. - Det er ikke bare å sette seg i bilen og kjøre. Konsentrasjonen må være på topp, du får aldri slappet av og energiforbruket er enormt, sier Thomas som likevel forbruker mest energi på forberedelser til langrennssesongen.

To økter

- Ryggen har jeg ingen problemer med. Det er lenge siden jeg har vært så frisk.

- Det er også flere år siden jeg startet oppkjøringen så tidlig. Vanligvis skjer det midt i mai, nå har jeg trent to økter daglig i et par uker allerede.

- Jeg ligger godt foran skjema, forteller en strålende opplagt Thomas Alsgaard til Dagbladet. Han brøt v-cupløpet på Lillehammer 5. februar. Så kuttet han ut resten av langrennsesongen fordi kroppen ikke orket mer.

- Planen er å starte kommende vinter med verdenscupen i slutten av november, sier Thomas.

Feberen

Før det blir det tid til bilracing. 5. og 6.mai kjøre han Almera Cup i Esbjerg i Danmark. Der blir det duell med Espen Bjervig som debuterer som rallykjører.

- Racing-feberen sprer seg blant langrennsløpere. Odd-Bjørn Hjelmeseth har veldig lyst, men ikke råd foreløpig. Og Pål-Gunnar Mikkelsplass truer med å stille opp med sin gamle BMW og banke oss alle, forteller Thomas.

I begynnelsen av juni reiser han til Monaco for å overvære Formel 1-runden der. - Der er det så masse folk at du ikke får se stort til bilene, tipser Tommy Rustad

- Spiller ingen rolle. Jeg blir glad bare jeg hører lyden, ler Thoams Alsgaard.

vaclav.pletanek@dagbladet.no

FÅR TIPS: Den erfarne Tommy Rustad gir tips til Thomas Alsgaard skal som debutere på asfalten i Oslo Racing Festival.