Racingstjerne (33) funnet død på hotellrom

Nylig på beina etter grusom ulykke.

FUNNET DØD: Tidligere testfører Maria de Villota overlevde en grusom bilulykke for et snaut år siden. I dag ble hun funnet død. Foto: AP Photo/Rob Griffith/NTB Scanpix
FUNNET DØD: Tidligere testfører Maria de Villota overlevde en grusom bilulykke for et snaut år siden. I dag ble hun funnet død. Foto: AP Photo/Rob Griffith/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den tidligere Formel 1-testkjøreren Maria de Villota (33) ble funnet død på et hotell i Sevilla i dag morges, det skriver blant annet spanske Marca.

Hun var i Sevilla for å holde en forelesning i forbindelse med utgivelsen av en bok. Det er uvisst hva som er årsaken til dødsfallet.

- Alt jeg vet er at hennes personlige assistent kom inn i rommet og forsøkte å vekke henne, men hun rørte seg ikke. Hun var allerede død, sier presidenten for det spanske motorforbundet, Carlos Gracia, til Marca.

«Kjære venner. Mary er borte. Måtte hun komme til himmelen og alle englene. Takk til Gud for at vi fikk ett og et halvt år mer mellom oss», skriver familien i en pressemelding.

Maria de Villota er datter til den tidligere Formel 1-føreren Emilio de Villota. Maria har tidligere deltatt i spanske Formula 3 og Daytona 24.

Stygg ulykke Det er et snaut år siden Villota ble livstruende skadet i en kollisjon. Hun testkjørte en bil på en tidligere flybase da hun kolliderte med en stillestående lastebil. Hun pådro seg en alvorlig hodeskade, mistet høyre øye, og trengte 104 sting i ansiktet.

- Jeg var først sinna på legene som ikke klarte å redde øyet mitt, men litt etter litt ble jeg oppmerksom på at det å miste et øye ikke er så farlig, med tanke på at jeg fortsatt har livet. Jeg følte det var et mirakel. Jeg ser nå på mine arr som en del av min livshistorie, jeg bærer dem med ære, sa Villota i april.

Hun har tidligere uttalt at hun slet med voldsom hodepine i tiden etter ulykken.

- Jeg føler meg bedre på morgenen enn på kvelden. Jeg har mistet følelsen på høyre side av hodet. Jeg har hodepiner, og det verste er at jeg har mistet luktesansen, sa Villota.

33-åringen var den eneste kvinnelige testkjøreren i formel 1.

Villota måtte selvfølgelig slutte med bilkjøring etter at hun mistet det ene øyet. Hun skulle få muligheten til å kjøre igjen i februar, skriver BBC.

MISTET ØYET: Maria de Villota mistet det høyre øyet i en kollisjon for et snaut år siden. Foto: REUTERS/Sergio Perez/NTB Scanpix
MISTET ØYET: Maria de Villota mistet det høyre øyet i en kollisjon for et snaut år siden. Foto: REUTERS/Sergio Perez/NTB Scanpix Vis mer