Radarparet er tilbake

Rushfeldt og Moldskred herjet med Lyn.

(Dagbladet.no): Tromsø - Lyn 2-0 (2-0).

Tromsø hadde ikke scoret på to hjemmekamper, og var nesten avhengige av å gjøre det godt hjemme mot Lyn. Da var det godt å se at spissene på laget har funnet formen.

Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldts samarbeid på topp var suksessfaktoren bak TILs sterke sjettplass i 2007. I kveld viste de fram litt av fjorårsmagien da «Gutan» herjet med Lyn.

29 minutter var spilt da førstnevnte fikk ballen nede ved høyre dødlinje, løftet ballen inn og over Gustafsson, og på bakerste stolpe fikk «Rush» en enkel oppgave med å heade ballen i det tomme buret, og gi laget en 2-0-ledelse som skulle stå seg kampen ut.

- Det var et bra og viktig mål, og ikke minst avgjørende for kampen. Innlegget var godt, og det var bare å styre inn, sa Rushfeldt til TV2.

Dette var forøvrig Rushfeldt første spillemål i Tippeligaen denne sesongen.

- Vi gjør en god offensiv kamp. Selv om det ikke helt går stang inn er vi godt fornøyd med 2-0 og tre poeng.

Sigurd Rushfeldt har den siste tiden vært utsatt for spekulasjoner angående forlegning av kontrakten som går ut etter denne sesongen.

DOBLET: Sigurd Rushfeldt header inn 2-0 bak en utspilt Eddie Gustafsson. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / Scanpix
DOBLET: Sigurd Rushfeldt header inn 2-0 bak en utspilt Eddie Gustafsson. Foto: Rune Stoltz Bertiniussen / Scanpix Vis mer

- Vi går i samtaler i morgen og på tirsdag, så får vi se hva som skjer, var alt ligaens toppscorer fra 1997 og 1998 ville si om den saken.

Heldig ledelse - gode etter

Lite eller ingenting ble skapt under åpninga av første omgang, før Morten Moldskreds skudd på ekte ping-pong-vis gikk i Indridi Sigurdsson og fordi Eddie Gustafsson i Lyn-målet. 

Men etter den andre scoringa trådde den velkjente «ketsjup-effekten» til, og bare minuttet etter scoringa fikk Sequeira en ålreit sjanse til å score lagets tredje.

Lyn spilte seg også til sin første sjanse like før pause, men Sead Ramovic holdt buret reint da Gustavino forsøkte seg fra rundt ti meter.

Andre omgang ble etterhvert en ren parademarsj for hjemmelaget, som til tider rundspilte et meget svakt Oslo-lag. Og det var spissene som spilte hovedrollen.

Før ti minutter var spilt hadde Moldskred skutt i stanga og testet Gustafsson med et skudd i nærmeste.

- Vi dominerer fra start til slutt og vinner fullt fortjent. Nå får vi bare ta en kamp av gangen, så går det nok bra, sa en glad Morten Moldskred etter kampslutt.

Radarparet er tilbake

Tamme Lyn

Lyn forsøkte å heve seg, men angrepene endte som regel med at Diego Gustavino tok på seg ryggsekken da han forsøkte seg fra distanse.

- Vi tapte for et bedre lag. De var mer aggressive, kjappere på ball, hadde høyere tempo og viste bedre presisjon, oppsummerte Lyn-trener Henning Berg overfor TV2.

- Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd, men vi kan ikke grave oss ned heller.

Tommy Knarvik, som gjorde en god innsats i en uvant kantrolle ute til høyre smalt en volley like utenfor, og Rushfeldt hadde også et forsøk i treverket mot slutten.

Det eneste Lyn hadde å by på i andre omgang var da et Espen Hoff-skudd endret retning i en forsvarer, men en patent Ramovic sørget for smultring.

Henning Berg gjorde hva han kunne, og satte inn Magnus Powell for å skape offensivt trykk mot slutten. Men TIL viste hvorfor kun serieleder Stabæk har sluppet inn færre mål i år, og seieren var aldri truet.

- Vi skulle gjerne hatt flere mål, vi skapet noen voldsomme sjanser. Men seieren var kjempeviktig, i det siste har vi scoret lite men spilt bra, uttalte en letter TIL-trener Steinar Nilsen, etter den første trepoengeren på eget gress siden 6. april.

TIL kan samtidig ta seg en liten ferie. Ettersom neste rundes kamp mot HamKam er utsatt skal ikke laget i aksjon igjen før Fredrikstad gjester Alfheim åttende juni.

Sett din egen børs: