Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Radarstyrt spisspar

Se opp fotball-Norge. Brann på gulljakt har et radarstyrt spisspar. Bengt Sæternes og Robbie Winters finner hverandre på instinkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): -  Han er en klok spiller. Vi er enige om hvordan vi skal spille og trenger ikke å se hverandre før vi slår pasningene, sier Bengt Sæternes om sin radarmakker Winters.

Kunstgress er sydd for spillere med en touch i blodet slik Sæternes og Winters to ganger spilte ut AaFK-forsvaret i går.

Scoring i blikket

0- 1: Krempasning fra Paul Scharner til Bengt Sæternes, som hælsparket i blinde til Robbie Winters på løp med scoring i blikket.

1- 3: Rollen byttet om. Denne gang var det Winters som slo en blindpasning i

det trange rommet til Sæternes. Bare spillere med felles fotballkjemi gjør dette to ganger i en kamp.

-  Det fungerer veldig bra med Winters. Jeg liker å spille med han, sier Sæternes.

Den skadefrie spisskollegaen Winters er like fornøyd med sin makker:

Tenker bare Brann

-  Vi kjenner hverandre godt. Med god bevegelighet skapte vi sjanser, sier Winters.

-  Jeg synes vi var klart best selv om det ble litt kaotisk etter at Aalesund reduserte. Vi var det beste laget, sier Sæternes som ikke tenker på landslaget selv om han scorer for Brann igjen.

-  Jeg har bare fokus på å spille godt for Brann.

Mens lagkameratene roste kunstgresset og stadion i Ålesund, var Bengt Sæternes misfornøyd med banedekket.

-  Fotball skal spilles på naturgress på denne tida av året. Jeg slutter meg ikke til den mye omtalte rosen av banedekket i Ålesund. De burde ha valgt naturgress her også, fastslår Sæternes.

Martin Andresen boltret seg på kunstgresset og tok sammen med Paul Scharner fullstendig kontroll på midtbanen.

Gjerne landslaget

-  Dette er jeg fornøyd med, men hele venstrefoten er et problem fra ankelen og nå sist lårskaden. Jeg har bare femten treninger sammen med laget i løpet av et halvt år i Brann. Om jeg er sjef på midtbanen, får andre bedømme, sier Martin Andresen som ikke vet om han spiller neste kamp.

-  Jeg får vel beskjed av kroppen når jeg våkner i dag og i morgen om den tåler en kamp torsdag. Jeg har vært like pigg som nå og fått tilbakeslag.

-  Landslaget?

-  Ja, hvorfor ikke. Om jeg er frisk nok blir jeg kanskje god nok, sier Andresen.

Trener Mons Ivar Mjelde var veldig fornøyd med laget sitt:

-  Jeg tror trenden en snudd med denne seieren. Vi spilte på oss mye selvtillit med måten vi vant på i dag, sier Mjelde.

Aalesund-trener Ivar Morten Normark var skuffet over at laget hans ikke greide å prestere bedre hjemme mot Brann.

ÅLESUND (Dagbladet): - Brann spilte slik vi hadde planlagt. De fikk til sitt grunnspill, og vi fikk en lekse vi må lære av. Brann var best og vant fortjent.

- Det var flere spillere som ikke holdt mål i denne kampen. Noen var positive, men vi ble for utålmodige, upresise og forutsigbare, sier Normark.

Innbytter Lasse Olsen kom inn siste halvdel av 2. omgang og satte bokstavelig talt fart i hjemmelagets angrepsspill.

- Jeg fikk godt treff på skuddet som gikk mellom beina på keeperen. Det er fortsatt fart i meg, gliser Olsen som har scoret i begge hjemmekampene for AaFK som innbytter.

Normark: - Brann ga oss en lekse

Hele Norges coronakart