Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Radcliffe utrøstelig etter ny fiasko

- Føltes som jeg løp på ett bein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdensrekordholder Paula Radcliffe floppet igjen på den store scenen. Men maratonvinneren i Beijing, Constantina Tomescu, inspirerer henne til å satse videre.

Rumenske Tomescu var overlegen i kvinnenes maratonløp og løp inn til OL-gull på 2.26,44. 38-åringen stakk fra konkurrentene halvveis i løpet og holdt ledelsen hele veien.

- Det var en fantastisk prestasjon. Gullmedaljen er fantastisk. Beina mine var veldig slitne, og jeg så meg bakover fordi jeg var så redd for å miste medaljen, sa hun.

Catherine Ndereba løp inn til sølv ved å spurtbeseire kinesiske Zhou Chunxiu. Men verdensrekordholder Paula Radcliffe var ikke i nærheten av pallen. Nok en gang feilet hun i OL. Radcliffe slet med krampe endte på 23.-plass mer enn seks minutter bak vinneren.

- Alt arbeidet jeg har lagt ned i dette ville vært forgjeves om jeg ikke hadde fullført. Jeg hadde vondt. Det føltes som om jeg løp på ett bein, sa Radcliffe som to ganger måtte stoppe opp før hun løp videre.

Som baneløper bommet Radcliffe flere ganger så vidt på pallen i OL. For fire år siden var hun storfavoritt i maraton, men brøt i Aten. Denne gang var hun ikke favoritt, etter å ha slitt med skade i oppkjøringen.

Nå leker den 34-årige verdensrekordholderen og VM-mesteren med tanken om å løpe OL på hjemmebane i London om fire år.

- Det er absolutt mulig. Vi så i dag at man kan vinne maraton i en alder av 38 år, sa hun.

MÅTTE TRØSTES: Paula Radcliffe har møtt mye motgang i oppkjøringen til OL, med skader og giftig edderkoppbitt. Dagens maratonkonkurranse ble en kraftig nedtur for verdensrekordholderen. Foto: AFP
MÅTTE TRØSTES: Paula Radcliffe har møtt mye motgang i oppkjøringen til OL, med skader og giftig edderkoppbitt. Dagens maratonkonkurranse ble en kraftig nedtur for verdensrekordholderen. Foto: AFP Vis mer

Kirsten Melkevik Otterbu løp inn til 34.-plass med tiden 2.34.35.

(NTB)

<B>STOPPET FOR Å TØYE:</B> Radcliffe hadde så vondt i leggene at hun måtte stoppe opp i løypa for å tøye ut.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!