BEKLAGER: Det engelske svømmeforbundet beklager artikkelen på deres nettsider. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Nicola Shannon)
BEKLAGER: Det engelske svømmeforbundet beklager artikkelen på deres nettsider. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Nicola Shannon)Vis mer

Det engelske svømmeforbundet måtte beklage artikkel

Rådet kvinner med «dissende mage» til ikke å bruke bikini

Det engelske svømmeforbundet beklager en artikkel på deres nettsider som omhandler hvordan kvinner kan se bedre ut i bassenget.

Artikkelen rådet kvinner med «dissende mage» til ikke å bruke bikini. Det sto også at «pæreform» ofte er en plage for kvinner.

Artikkelen har ligget på forbundets nettsider siden 2010, men ble fjernet etter at deler av artikkelen ble publisert på Twitter.

- Dette var en gammel nettside som ikke representerer «Swim England». Straks vi ble klar over artikkelen, ble den fjernet, og vi er i ferd med å erstatte den, sier en talsperson for Swim England til BBC.

- Svømming er en av de mest tilgjengelige aktiviteter for folk i alle aldre og med alle evner. Vi ønsker at alle skal trives i vannet, slik at de kan dra nytte av de mange fordelene som svømmingen har å tilby, uttaler vedkommende videre.

- Vi beklager hvis vi har støtt noen med denne gamle informasjonen og håper den ikke hindrer folk fra å fortsette å nyte vannet.

I artikkelen var det også råd til kvinner med gutteaktig kroppsform, og råd med hensyn til kjøp av svømmedrakt for store kvinner.