Radiokommentatoren gikk bananas da Kristiansund rykket opp: - Det ble mer emosjonelt enn jeg hadde trodd

Følelsene fikk fritt utløp i Grimstad.

VILL JUBEL: Rune Edøy i tidens krav bryter ut i en blanding av latter og gråt da laget hans, Kristiansund Ballklubb, sikret opprykket til Eliteserien mot Jerv. Lyd: Tidens Krav Foto: Trygve Strand Joakimsen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kristiansund har aldri hatt et lag i Norges øverste divisjon. Fram til i dag har Ole Gunnar Solskjær vært byens desidert største fotballpersonlighet.

Men med 1-1 mot Jerv i Grimstad i ettermiddag sikret Kristiansund Ballklubb seg det ene poenget de trengte for å sikre seg opprykk.

I kommentatorboksen i Grimstad var Runde Edøy på plass for å dekke kampen for lokalavisen Tidens Krav.

- Roper og hyler alltid

Det siste halve minuttet av kampen ble av det emosjonelle slaget. Edøy hoier, brøler, krever at dommeren blåser av og blir tydelig rørt når opprykket er et faktum.

Hør Edøy kommentere opprykket videoen øverst i saken.

- Det ble mer emosjonelt enn jeg hadde trodd. Jeg roper og hyler alltid, men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle blå så emosjonell som jeg ble på slutten. Jeg skal jo være journalist oppi det hele, men på slutten ble jeg kristiansunder, forteller Edøy til Dagbladet på telefon fra Kjevik i Kristiansand, der han og laget venter på flyet hjemover.

Stemmen hans er overraskende klar og tydelig med tanke på hvilken påkjenning den gikk gjennom kun et par timer i forveien.

Edøy har fulgt Kristiansund tett lenge, og vet hvor mye arbeid de har lagt ned for å ta steget opp i den øverste divisjonen.

EMOSJONELL: Det ble mye å ta inn for Rune Edøy da Kristiansund rykket opp. Den ivrige journalisten og kommentatoren ble veldig emosjonell da opprykket var et faktum. Foto: Trygve Strand Joakimsen
EMOSJONELL: Det ble mye å ta inn for Rune Edøy da Kristiansund rykket opp. Den ivrige journalisten og kommentatoren ble veldig emosjonell da opprykket var et faktum. Foto: Trygve Strand Joakimsen Vis mer

Solskjær returnerer

- Hva betyr dette for Kristiansund?

- Det betyr mye. Det er jo ingenting som setter en by og et land på kartet som fotball. Molde er det beste eksempelet. Molde er like stor som Kristiansund. Og hva er Molde? Jo, det er fotballaget, sier Edøy.

Fram til i dag var det Ole Gunnar Solskjær alle forbandt med Kristiansund og fotball, og neste år kommer kristiansunderen Solskjær tilbake til hjembyen. Som fotballtrener for rivalen Molde.

- Det blir jo spesielt. Både for han og alle oss andre. Det er jo ingen hemmelighet at byene Molde og Kristiansund har et anstrengt forhold, men fotballen er sunn rivalisering, sier Edøy.

- Mest fest

- Hvordan blir det med deg nå? Skal du feire opprykket med en fest eller må du jobbe?

- Det blir nok en kombinasjon. Feire litt og jobbe litt, men vi feirer nok mer enn vi jobber, sier den lykkelige kommentatoren.

Hjemme i Kristiansund er det duket for fest når flyet med spillere, ledere og kommentator Edøy lander i 10-tiden i kveld.

- Vi gleder oss til å komme hjem. Det blir nok en all time high i ankomsthallen på flyplassen. Den er ikke dimensjonert for den folkemassen som kommer, det er helt sikkert. Festen pågår for fullt i Kristiansund, på puber rundt om i byen. Og alle disse kommer til flyplassen.

Fri i morra

- Det kommer ikke til å bli jobbet så mye i Kristiansund i morgen?

- I morgen er det fri! Ordføreren er lidenskapelig opptatt av Kristiansund. Jeg tror ikke han har sagt det, men han burde ha sagt at alle i kommunen, med unntak av dem som har med liv og helse å gjøre, får fri.

- I morgen, 24.oktober, blir den offisielle Gro-dagen i Kristiansund.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 570820335


Varnish cache server