Radiolyd til TV 2

- Vi har jo registrert kritikken, sier NRKs Arve Fuglum.

(Dagbladet.no): Fra og med kvartfinalene kan du som er lei av TV 2-kommentatorene trolig få et alternativ. Radiosporten arbeider nå med å forsinke radiosignalene slik at de blir synkronisert med TV 2-bildene som leveres gjennom kabelnettet.

- Ja, vi tenkte vi skulle prøve på det, sier radiosportens mann i Portugal, Arve Fuglum, til Dagbladet.no.

Løsningen skal testes internt i NRK under Sverige-Danmark i kveld. Dersom det fungerer, er planen at sendingen fra kvartfinalen mellom Portugal og England på torsdag blir den første forsinkede radiosendingen.

- Jeg forstår ikke hva som er så fantastisk med dette. Folk hørte jo på Bjørge Lillelien da han var på radio for over 20 år siden, sier sportsredaktør Bjørn Taalesen i TV 2 til Dagbladet.no.

Han påpeker at TV 2s seertall viser at folk flokker til kanalens sendinger. TV 2 melder på sine nettsider at de har hatt tidenes beste uke.

Har registrert kritikken

Fuglum sier at han selv har mye godt å si om TV 2s hovedkommentatorer Harald Bredeli og Svein Mathisen, som han kjenner godt.

- Jeg vil understreke at vi ikke gjør dette utelukkende fordi vi har registrert at TV 2 har fått kritikk. Men vi leser jo aviser, og vi ser at det har vært en del respons på at folk skulle ønske at radiolyden kom synkront med TV-bildene. Vi ønsker jo å få flere lyttere, sier Fuglum.

Han tror radio synkront med TV blir et godt tilbud til de som liker Radiosportens sendinger, men som også vil se TV-bildene. For radiokommentering er noe annet enn TV-kommentering.

- Du får litt mer informasjon på radio. Fordi vi prater hele tida, blir det litt høyere tempo i sendingene våre. Det er fortsatt en del som synes det er ålreit å høre sport på radio, sier Fuglum.

Gammel idé

Han forteller at dette slett ikke er noen ny idé. Det har vært snakket om i årevis internt i NRK, men har ikke vært en prioritert sak. Det er Fuglum selv som har pushet på for å få satt planene ut i livet nå.

- Her nede i Portugal har vi samarbeidet mye med svensk og dansk radio, og vi bor på samme hotell. Det viser seg at svenskene har gjort dette i flere år allerede, forteller Fuglum.

Dermed tok han saken opp på nytt i NRK, og denne gangen ser det altså ut til å bli sving på sakene.

I kveld kommenterer Fuglum kampen mellom Sverige og Danmark. Han ser ikke bort fra at det blir 2-2.

- Jeg tror slett ikke på noe avtalt spill, men det sier seg jo selv at 2-2 er et sannsynlig resultat. Dersom det for eksempel står 2-1, vil det laget som ligger under presse voldsomt på. Kommer utlikningen da, vil neppe noen av dem risikere mye.

LYTT TIL RADIO: Fra og med kvartfinalen mellom Portugal og England på torsdag, satser NRK på å synkronisere radiolyden med bildene fra TV 2. Da får du muligheten til å velge kommentatorer.
I PORTUGAL:</B> Arve Fuglum kommenterer direkte for NRK Radiosporten. I semifinalene og finalen får han med seg Jostein Flo i boksen.