Radiolyd til TV 2

- Vi har jo registrert kritikken, sier NRKs Arve Fuglum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fra og med kvartfinalene kan du som er lei av TV 2-kommentatorene trolig få et alternativ. Radiosporten arbeider nå med å forsinke radiosignalene slik at de blir synkronisert med TV 2-bildene som leveres gjennom kabelnettet.

- Ja, vi tenkte vi skulle prøve på det, sier radiosportens mann i Portugal, Arve Fuglum, til Dagbladet.no.

Løsningen skal testes internt i NRK under Sverige-Danmark i kveld. Dersom det fungerer, er planen at sendingen fra kvartfinalen mellom Portugal og England på torsdag blir den første forsinkede radiosendingen.

- Jeg forstår ikke hva som er så fantastisk med dette. Folk hørte jo på Bjørge Lillelien da han var på radio for over 20 år siden, sier sportsredaktør Bjørn Taalesen i TV 2 til Dagbladet.no.

Han påpeker at TV 2s seertall viser at folk flokker til kanalens sendinger. TV 2 melder på sine nettsider at de har hatt tidenes beste uke.

Har registrert kritikken

Fuglum sier at han selv har mye godt å si om TV 2s hovedkommentatorer Harald Bredeli og Svein Mathisen, som han kjenner godt.

- Jeg vil understreke at vi ikke gjør dette utelukkende fordi vi har registrert at TV 2 har fått kritikk. Men vi leser jo aviser, og vi ser at det har vært en del respons på at folk skulle ønske at radiolyden kom synkront med TV-bildene. Vi ønsker jo å få flere lyttere, sier Fuglum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer