Radioreporter ba om politibeskyttelse

Følte seg trakassert av Godset-fansen.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Strømsgodset-FFK 1-0.

Med Tarik Elyounoussis potensielle A-landslagsdebut noen dager unna, og speidere fra blant annet Tottenham på tribunen, skulle man kanskje tro at dette var det store samtaleemnet i pressesonen på Marienlyst Stadion i går kveld.

Det var det til dels også, men unggutten måtte dele oppmerksomheten med Radio Fredrikstads utsendte kommentator og reporter Svein Bergstrøm.

Bergstrøm hevdet seg nemlig grovt trakassert og angrepet fysisk av en Strømsgodset-supporter.

- Jeg opplevde det hele som svært ubehagelig. Før pause måtte faktisk polititjenestemenn tilkalles for å få en slutt på trakasseringen fra Strømsgodset-supportere, sier Bergstrøm til Fredriksstad Blad.

- Ble ikke tatt på alvor

Reporteren uttaler at han ikke følte seg tatt på alvor, selv om han følte seg truet. Etter eget utsagn ble han også forsøkt dyttet overende.

Bergstrøm sier etter kampen at han tåler verbal juling, men synes det er guffent når det utvikler seg fysisk til en fysisk konfrontasjon.

- ANGREPET: Radio Fredrikstads Sune Bergstrøm hevder at han ble angrepet av en Strømsgodset-fan under kampen i går kveld. De avbildede supporterne har ingenting med den omtalte situasjonen å gjøre. Ilustrasjonsfoto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
- ANGREPET: Radio Fredrikstads Sune Bergstrøm hevder at han ble angrepet av en Strømsgodset-fan under kampen i går kveld. De avbildede supporterne har ingenting med den omtalte situasjonen å gjøre. Ilustrasjonsfoto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Representanter fra Fredrikstad varslet også etter kampen at hendelsen vil bli rapportert til Norges Fotballforbund (NFF).

Mediesjef Helge Helgesen i Strømsgodset er ukjent med at Bergstrøm skal ha blitt fysisk angrepet på tribunen. 

- Ikke hørt om fysisk angrep

Han synes det er underlig at Radio Fredrikstad-reporteren skal ha blitt ignorert av vaktene på Marienlyst.

- Jeg ble informert i pausen på en rolig måte av sikkerhetssjef Svein Erik Waters i FFK at de gjennom Fredrikstads Blad hadde fått beskjed om at Bergstrøm hadde havnet i krangel med Strømsgodset-supportere på tribunen. Det fulgte vi selvfølgelig opp, men jeg har ikke hørt noe om at han ble fysisk angrepet, sier Helgesen til Dagbladet.no.

Dette bekreftes også av politiets operasjonsleder på stedet som omtaler opptrinnet som et «skikkelig munnhuggeri om dårlige arbeidsforhold», men har ikke fått beskjed om at det på noe tidspunkt hadde kommet til fysisk konfrontasjon.

- Alle er klar over at forholdene er dårlige for radiosendinger, men dette gjelder for alle lokalradioreportere som kommer hit på bortekamper. Jeg har aldri hørt at det har oppstått noen ubehageligheter før i dag, og jeg synes også det er merkelig med tanke på at det utelukkende er vanlige sesongkortinnehavere som sitter på setene foran, påpeker Helgesen.

Radioreporter ba om politibeskyttelse