RadioShack + Lance = Nytt profflag

Nå er Lance Armstrongs nye lag offisielt. Har allerede opprettet Twitter-profil.

KAN SMILE: Nå er Lance' nye sponsor klar. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/Scanpix
KAN SMILE: Nå er Lance' nye sponsor klar. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Det var på sin Twitter-profil at Lance Armstrong annonserte at en kunngjøring om en ny amerikansk samarbeidspartner.

- Et amerikansk ikon
- Vi kommer til å komme med en veldig artig kunngjøring på torsdag vedrørende en ny amerikansk samarbeidspartner for laget vårt i 2010 (og videre framover). Følg med!, oppfordret Armstrong.

Nå har RadioShack offentliggjort en pressemelding som bekrefter at elektronikkjeden allierer seg med sykkellegenden.

Og som seg hør og bør har teamet allerede opprettet en profil på Armstrongs favorittmikroblogg.

- Armstrong er en av de største idrettsutøverne i vår generasjon, og den perfekte partner for RadioShack, heter det fra RadioShacks markedsføringssjef Lee Applbaum.

- Lance er et amerikansk ikon, skryter Applbaum.

Spredt på Twitter
Sykkeljournalisten Bonnie D. Ford twitret tidligere i dag om at noen i CSE (Armstrongs støtteapparat) hadde registrert domenet teamradioshack.com.

RadioShack er basert i Armstrongs hjemstat, Texas. Selskapet har allerede vært involvert i flere lukrative sponsoravtaler, blant annet i NBA og Major League Soccer.

For tiden er RadioShack sponsor for NASCAR. Kjeden skal også sponse Armstrongs Livestrong Challenge-løp i USA.

Armstrong har tidligere avkreftet at hans nye lag ville bære navnene til Livestrong og Nike, henholdsvis legendens veldedighetsprosjekt og personlige sponsor.

Han ser imidlertid RadioShack som en god ambassadør for veldedighetsprosjektet.

God sesong
- Dette blir det perfekte redskapet for å spre budskapet ut til verden, mener Armstrong.


RadioShack and Lance to Form New Cycling Team in 2010 -- powered by http://www.livestrong.com

- Dette har vært en god sesong så langt, og dette er definitivt en riktig avgjørelse.

Johan Bryuneel har allerede bekreftet at han slutter som sportsdirektør i det kashakstanske profflaget Astana.

Belgieren sto bak Armstrongs sju Tour-triumfer, og er ventet å gjenoppta samarbeidet med Armstrong neste år.

Bare Armstrong bekreftet

Amerikaneren understreket nok en gang sine intensjoner om å delta i neste års Tour de France. Han offentliggjorde også sin deltagelse i Tour of California som oppladning til Touren i stedet for Giro d'Italia, ettersom de to rittene faller på samme tid neste sesong.

Ingen andre ryttere enn Armstrong ble bekreftet klare for det nyopprettede laget under pressekonferansen. De interne stridighetene i Astana mellom Armstrong og Alberto Contador har ført til at forholdet dem i mellom ikke er det varmeste. Likevel måtte spanjolen svare på spørsmål om Armstrong har spurt ham om å bli med videre til Team RadioShack. Selv om han ikke ønsket å si noe konkret, var ikke Contador fullstendig avvisende til ideen.

- Jeg konsentrerer meg 100 prosent om Touren akkurat nå. Det er tre dager igjen å vinne på. Etter at vi kommer til Paris, vil vi ha tid til å vurdere framtida, sa Contador, ifølge Velo News, da nyheten om Armstrongs nye lag var kjent.

SLUTTER:  Astanas sportsdirektør Johan Bruyneel gir seg i profflaget etter sesongen og er en het kandidat til en tilsvarende stilling i Team RadioShack.  Foto: Ian Langsdon / EPA.
SLUTTER: Astanas sportsdirektør Johan Bruyneel gir seg i profflaget etter sesongen og er en het kandidat til en tilsvarende stilling i Team RadioShack. Foto: Ian Langsdon / EPA. Vis mer