RadioShack-sjefen strammer pengebruken

Stiller kun i fire ritt til denne sesongen.

AVSLUTTER STØTTEN: Flavio Becca vil ikke fortsette å støtte RadioShack neste år, og har allerede strammet inn pengebruken. I tillegg til Vuelta a Espana, stiller laget kun i tre ritt til denne sesongen. Foto: AFP / MIGUEL RIOPA
AVSLUTTER STØTTEN: Flavio Becca vil ikke fortsette å støtte RadioShack neste år, og har allerede strammet inn pengebruken. I tillegg til Vuelta a Espana, stiller laget kun i tre ritt til denne sesongen. Foto: AFP / MIGUEL RIOPAVis mer

Rike Flavio Becca har lenge sagt at han ikke vil støtte sykkellaget RadioShack neste år, men allerede i høst strammer han inn pengebruken.

Nå er budsjettet skåret til beinet, og laget er trukket fra en rekke planlagte løp i høstsesongen. Laget er med i Vuelta a España, men bortsett fra dette rittet samt World Tour-rittene GP Plouay, GP Quebec og GP Montreal, kommer ingen andre ritt til å ha RadioShack-ryttere på startstreken.

- Det handler om penger. Hvis vi ikke er med i World Tour-rittene mister vi lisensen vår, sier presseansvarlig Tim Vanderjugd til avisen Nieuwsblad.

Avgjørelsen om å stramme inn pengebruken ytterligere får konsekvenser for flere av rytterne på laget. De får ikke den oppkjøringen til VM som de hadde planlagt, blant annet ved å sykle Tour of Britain.

Flavio Becca gikk kraftig ut da han opprettet Leopard-laget i 2011, men han hadde problemer med å finne en medsponsor. Det endte med at han slo seg sammen med RadioShack, men heller ikke det samarbeidet er gått smertefritt.

I fjor måtte sportsdirektør Johan Bruyneel punge ut for rytternes lønn, og disse pengene har Bruyneel fortsatt ikke fått igjen av styrtrike Becca.

Til tross for store økonomiske problemer i laget har Radioshack hadde stor suksess i Vuelta a España, der 41-åringen Chris Horner kjører med ledertrøyen. Den overtok han på den tredje etappen mandag.

(NTB)