Radmager og VM-klar

Første etappe i VM-oppgjøret mot Bruno Girard er over for Thomas Hansvoll. Ribbet til skinnet stilte den norske utfordreren på vekta og klarte seg bra.

Både Hansvoll og Girard veide inn på 79,3 kg, men det var i underbuksa. Uten en tråd på kroppen veide Hansvoll 79 kilo blank rett før den offisielle innveiingen på Evergreen Laurel Hotel i utkanten av Paris.

Den norske utfordreren var førstemann ut da innveiingen startet. Han ble mottatt med applaus, gikk opp på vekta, ble godkjent og overlot plassen til Bruno Girard.

Det hele var over på få minutter og sto i sterk kontrast til tirsdagens pressekonferanse, der alt foregikk på fransk, og der både bokserne og alle pressefolkene måtte sitte i to timer og høre på lange utredninger de norske skjønte lite av.

- Jo, det er deilig å ha dette unnagjort. Det er jo første etappe. Nå skal jeg rett opp på rommet og få i meg litt næring. Jeg føler meg ganske ribbet nå, sa Thomas Hansvoll til NTB etter at han hadde unnagjort den korte legesjekken.

Smilet på lur

Etter veiingen fikk promotor Michel Acaries de to bokserne til å stå ansikt til ansikt og stirre hverandre inn i hvitøyet. Det gikk for så vidt bra, men Girard klarte ikke å holde seg alvorlig. Han smile og lo, og fikk også Hansvoll til å trekke på smilebåndene.

- Det er ikke noe poeng for meg å være så veldig alvorlig nå, for det er jo først i morgen det blir alvor over dette, sa Hansvoll.

Han føler seg fin, rolig og avslappet og virker ikke presset. Nå er det ett døgn igjen til han går i ringen mot Girard i Palais des Sports Marcel-Cerdan. Selvsikkerheten er på topp, og i den norske kolonien i Paris tror de fleste at det blir norsk seier på knockout før kampen er halvgått, altså før sjette runde.

Litt slapp

- Jeg er litt slapp akkurat nå, men det er vel i grunnen bare slik det skal være. Nå har jeg 24 timer til å komme meg ovenpå igjen, og det er mer enn god nok tid til å spise meg opp, sa Hansvoll.

Han kommer til å spise mye litt lett mat de siste timene før kampen, og så blir det viktig for ham å få i seg så mye væske som mulig.

- Thomas kommer til å veie 82 og kanskje vel så det når han går i ringen torsdag kveld. Det er perfekt for ham, sa trener Harald Skog til NTB.

Og mens veiingen pågikk, foregikk andre forberedelser i kulissene. Harald Skog og trener Ulf Johansen diskuterte hvordan Hansvolls hender skal bandasjeres før møtet med Girard, og for at ingenting skal overlates til tilfeldighetene, kommer nok Johansen til å bandasjere opp hendene til Hansvoll allerede onsdag kveld.

Bra interesse

I Frankrike er det brukbar interesse for kampen. Det var da også mange til stede på innveiingen onsdag, men det er nok slik at de fleste franskmenn tror at Hansvoll er sjanseløs.

De kan liksom ikke se for seg at en mann fra Norge, der proffboksing ikke engang er tillatt, skal kunne komme til Frankrike og frata deres mann mesterbeltet.

I den norske leiren er det motsatt. Alle er enige i at Thomas Hansvoll slår så hardt at Girard ikke har en mulighet dersom han blir truffet.

- Jeg ser for meg et møte med Lou del Valle, men jeg håper også at vi kan få til en frivillig tittelkamp før Thomas må i ringen mot amerikaneren. Det er jo på den måten det er mulig å få hentet ut noen penger. Det ligger større inntekter i frivillige tittelforsvar enn i de offisielle, sa trener Harald Skog til NTB.

Han er så sikker som han kan få blitt på at Hansvoll kommer til å bli den neste verdensmesteren i lett tungvekt i World Boxing Association. Torsdag kveld får vi svaret.

NTB)

KLAR:Thomas Hansvoll er klar for å bokse om VM-tittelen i lett tungvekt mot franskmannen Bruno Girard i mrogen.