BEKYMRET: Usain Bolt løper ikke så fort som han gjorde før. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP
BEKYMRET: Usain Bolt løper ikke så fort som han gjorde før. Foto: Al Bello/Getty Images/AFPVis mer

Rådvill Bolt innrømmer: - Det er én ting som bekymrer meg spesielt

Bolt-showet er erstattet med usikkerhet.

(Dagbladet): Sprintkongen Usain Bolt spurtet seg inn i historiebøkene med verdensrekorder og OL-gull i 2008 og ble raskt friidrettens største stjerne.

Vi er vant til å se den storvokste jamaicaneren leke seg med konkurrentene og juble på sin karakteristiske måte. Vi er vant til å se Bolt helt uten bekymringer.

Derfor var det et uvanlig syn vi så på 200-meteren i New York sent i går kveld. I stedet for å feire på sedvanlig vis, satt Bolt seg ned på huk og så bekymret ut.

- Ingenting fungerte. Etter hvert bare ga jeg opp, forteller Bolt til The Guardian.

- Jeg løp veldig bra dagen før. Både jeg og treneren min var godt fornøyd, men så roter jeg det til. Jeg vet ikke hva som skjedde, fortsetter den levende legenden.

Dårlig form Riktignok vant Bolt, men tida 20,29 var ikke mye å skryte av for verdensrekordholderen, som har løpt på 19,19 tidligere.

Mens Justin Gatlin har banket til med en rekke tider godt ned på 9- og 19-tallet på henholdsvis 100 og 200 meter, har Bolt ennå ikke vært under 10 og 20 sekunder på distansene denne sesongen.

Så dårlig har ikke verden sett Bolt etter han slo igjennom.

- Det har ikke gått bra så langt. Jeg prøver å finne ut hva som er galt, sier Bolt.

- Det er én ting som bekymrer meg spesielt: Jeg har trent veldig bra, men likevel får jeg det ikke til i konkurranser. Godfølelsen er der før løpene, men så får jeg det ikke til når det gjelder, sier 28-åringen.

Returnerer til Beijing Bolt ble en virkelig verdensstjerne da han slo til med verdensrekord og OL-gull i Beijing i 2008. Siden har jamaicaneren stort sett kun møtt medgang.

Nå er det annerledes.

Og når Bolt returnerer til Beijing senere i sommer, når VM står på programmet, fremstår Bolt i øyeblikket mer som en outsider enn en favoritt.

Det er veldig uvanlig for mannen som har dominert fullstendig i en årrekke.

- Jeg har mye å jobbe med. Det er det ingen tvil om, sier Bolt.