Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flandern rundt:

Rådvill Edvald sjanseløs i Flandern

- Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn.

Sliten: I mål ber Edvald om å få puste før han prater med procycling.no. Ting gikk ikke slik nordmannen ønsket seg. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet
Sliten: I mål ber Edvald om å få puste før han prater med procycling.no. Ting gikk ikke slik nordmannen ønsket seg. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet Vis mer

OUDENAARDE (procycling.no/Sykkelmagasinet): I mål to minutter og tjueni sekunder etter overlegne Philippe Gilbert. Selv om belgieren var suveren under søndages Flandern rundt, skulle gjerne Edvald Boasson Hagen sett at han kunne vært med å prege rittet i større grad.

– Det var en rolig start og en hard avslutning. På slutten klarte jeg akkurat å klore meg fast i gruppen jeg kom inn sammen med, forteller Dimension Data-rytteren til procycling.no på målstreken i Oudenaarde.

Det ble med andre ord ikke helt slik Lillehammer-syklisten hadde sett for seg.

– Jeg klarte rett og slett ikke mer enn det jeg gjorde. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men dette var absolutt av det jeg greide, sier han oppgitt.

I mål ble Boasson Hagen nummer 22, nest best av Dimension Data-rytterne. Den beste på det sør-afrikanske laget ble Scott Thwaites på 16., et halvannet minutt foran nordmannen.

Punkterte

I bakgrunnen løper en stor flokk med fotografer etter en oppskrapet Peter Sagan som fikk rittet ødelagt på Oude Kwaremont siste gang. Lengre nede i bakken slet Boasson Hagen tungt på samme tidspunkt.

Før den tid var uhellet ute også for nordmannen. 134 kilometer før mål punkterer han på bakhjulet, men fikk byttet raskt og kjørte seg opp igjen til hovedfeltet. På dette tidspunktet gikk rittet rolig for seg, og bruddet fikk kjøre. Deretter haglet angrepene, og på Muren i Geraldsbergen rundt ni mil før mål, settes det som skal bli det avgjørende støtet. Alexander Kristoff og Philippe Gilbert setter opp tempoet i front av feltet, mens Boasson Hagen sitter lengre nede i bakken. Dette skal vise seg å bli fatalt.

– Jeg hadde ikke trodd at mye av avgjørelsen skulle falle på Muren. Det var veldig tidlig, vedgår 29-åringen som lot seg imponere over Gilberts seier.

Sjanseløs

Deretter handlet det om å minimere avstanden i størst mulig grad for hovedfeltet som Boasson Hagen var en del av. På Paterberg første gang, henger han med i front rundt 20 sekunder etter gruppen til Kristoff. Deretter forenes de to gruppene, men hardkjøret blir etter hvert for tøft for Boasson Hagen.

– Hvor ble det avgjørende for din del?

– I hver bakke egentlig, sier han og smiler litt, før han fortsetter:

– Nei, det var vel på Paterberg første gang det virkelig begynte å bli tungt. Ellers klarte jeg å bite meg fast, også datt jeg av på slutten.

Dette var Boasson Hagens syvende deltagelse i Flandern rundt, hvor han står med en 17. plass fra 2013 som bestenotering. Søndagens 22. plass går nok ikke inn i historiebøkene som hans mest tilfredsstillende dag på sykkelsetet, men det er om en uke han skal være i toppslag.

Da er det nemlig favorittrittet Paris-Roubaix. Nå skal han imidlertid ha en uke med restitusjon og trening frem mot ”Helvete i nord”, hvor det forhåpentligvis går nordmannens vei og femteplassen fra i fjor revansjeres.