Rådvill Kittel etter Kristoffs kunststykke:

- Jeg vet ikke hva vi skal gjøre.

SKUFFET: Marcel Kittel (Giant-Shimano) var svært skuffet etter målgang i Nîmes. Likevel innrømmer tyskeren at han ikke vet hva han skal gjøre med Alexander Kristoff. Foto: Lionel Bonaventure /AFP
SKUFFET: Marcel Kittel (Giant-Shimano) var svært skuffet etter målgang i Nîmes. Likevel innrømmer tyskeren at han ikke vet hva han skal gjøre med Alexander Kristoff. Foto: Lionel Bonaventure /AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÎMES: (PROCYCLING.NO): Mens Alexander Kristoff jublet hemningsløst for sin andre etappeseier i touren, trillet en slukøret Marcel Kittel i mål som nummer elleve.

Tyskeren ble på forhånd spådd som den klare favoritten til å vinne etappen. Giant-Shimano-rytteren har allerede tatt tre etappeseire så langt i touren.

- Jeg vet ærlig talt ikke hva som gikk galt og jeg vet ikke hva vi skal gjøre annerledes, sier en skuffet Kittel til procycling.no etter etappen.

Ekstremt farlig
Den svært tekniske avslutningen inn mot målseilet, ble ikke forbedret da regnet høljet ned hele dagen over målbyen Nîmes.

- Det var veldig nervøst og farlig, og jeg har nærmest aldri opplevd lignende, sier Kittel om de mange rundkjøringene og det glatte føret i finalen.

Da opptrekkstoget ikke fungerte for spurtstjernen, innså han kjapt at slaget var tapt mot Kristoff.

- Med 4-500 meter igjen innså jeg at jeg ikke hadde sjans.

Hylles av legende
Kristoff har hele tiden vært ærlig på at dersom han kommer i spurt med Kittel, regner han med å tape.

Men søndag beviste nordmannen at han kan handle opp med verdens beste spurter om dagen. Det imponerer sykkellegenden, Greg LeMond.

- Kristoff har bevist at han er sterkere enn Greipel og Kittel som rytter. Det var en sterk spurt, han viste hvor bra han er, sier LeMond til Eurosport etter etappen.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)

JUBEL: Alexander Kristoff kunne motta hyllesten på podiet i Nîmes etter å ha tatt sin andre etappeseier i touren. Foto: Kim Ludbrook / EPA
JUBEL: Alexander Kristoff kunne motta hyllesten på podiet i Nîmes etter å ha tatt sin andre etappeseier i touren. Foto: Kim Ludbrook / EPA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer