Rådyr sikkerhet hvis Norden får fotball-EM

Dersom Norden blir tildelt fotball-EM i 2008, må Norge forberede sikkerhetstiltak som trolig vil overgå Lillehammer-OL i 1994 - hvor sikkerheten kostet rundt 300 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FOR VEL ETT ÅR SIDEN stilte de nordiske kulturministrene seg bak en felles søknad om at Norge, Sverige, Danmark og Finland skal få arrangere fotball-EM i 2008. Avgjørelsen faller om et drøyt år, men allerede nå legges planer for EM på detaljnivå.

Nå vil Justisdepartementet trekke inn Politidirektoratet i arbeidet med å møte de strenge sikkerhetskravene. Allerede i årsskiftet 2002- 2003 blir det avgjort om Norge, Sverige, Danmark og Finland får være vertsnasjoner for fotball-EM i 2008.

- Etter sommer-OL og fotball-VM er fotball-EM det største idrettsarrangement i verden, sier avdelingsdirektør Tom Brunsell i Justisdepartementet.

- Derfor er det naturlig at vi trekker inn Politidirektoratet som er det nye operative politileddet i landet. I Politidirektoratet sitter den operative ekspertisen, forklarer Brunsell.

Allerede neste uke skal det være et møte mellom politiavdelingen i Justisdepartementet, Politidirektoratet og Norges Fotballforbund. Det er mange brikker som må på plass. DELTAKERNASJONENE SKAL kunne nyte full sikkerhet under ankomst, avreise, under trening og under kamper. Dessuten kreves sikkerhetstiltak på spillerhotellene. Lagene skal også kunne reise trygt mellom de ulike vertsnasjonene. I tillegg medfører tilsiget av supportere fra ulike land en betydelig sikkerhetsrisiko. Skjerpet sikkerhet må til i inngangskontrollen på de ulike arenaene, og de ulike lands supportere må segregreres på forsvarlig vis under kampene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer