Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rådyrt VM foran TV-skjermen

Tusenlappene kommer til å flagre som høstløv i vinden for dem som vil se årets fotball-VM på TV. Har du ikke digital kabel-TV eller parabolantenne fra før, blir VM-kampene rådyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang på 30 år arrangeres VM uten at alle norske TV-seere kan se gratis.

Et mylder av ulike tilbud og løsninger venter fotballinteresserte TV-seernede nordmenn, som ønsker å bestille VM-kamper. Over 11000 kroner koster den dyreste løsningen.

Her er muligheten du vil få: Har du ingen kabel-TV-tilknytning eller parabolanlegg, får du bare se åpningskampen og en semifinale på NRK, og den andre semifinalen og finalen på NRK2. Har du kabelanlegg med de svenske kanalene SVT og TV4, får du i tillegg i 40 av de 60 kampene som spilles i abonnementsprisen du allerede betaler. De siste 20 kampene sendes bare hos svensk Canal Digital via parabolanlegg og kan ikke tas inn på norsk nett.

Egen VM-pakke

Kabelselskapene Telenor Avidi og UPC er nå i forhandlinger med Telenor Plus, som eier de norske VM-rettighetene.

Kabelselskapene ønsker å tilby sine kunder mulighet til å kjøpe en VM-pakke med alle kampene, reprisesendinger og digitale ekstratjenester. Men du må ha digital dekoder, som krever ekstrainvesteringer hvis du ikke allerede har det.

Blir forhandlingene sluttført vil det trolig bety en VM-pakkepris på 600 kroner, bekrefter kabel-TV-selskapene. Men abonnement og bindingstid kommer i tillegg.

Forhandler fortsatt

- Vi vet ikke når disse forhandlingene er ferdige, men det er ikke lenge igjen til VM, så det kan ikke ta så lang tid før vi har en avklaring om vi tilbyr en VM-pakke eller ikke, sier både UPC og Telenor Avidi.

- Vi ønsker at flest mulig skal få anledning til å se VM-kampene, sier Arild Johannesen i Telenor Plus.

Dersom forhandlingen bryter sammen, blir parabolantenne nødvendig for den som vil ha hele VM på norsk skjerm.

Den eneste norske VM-leverandøren som har sitt tilbud på plass allerede, er Canal Digital (må ikke forveksles med Canal+).

- Canal Digital sender alle VM-kampene via parabolanlegg. Har du dekoder og antenne fra før, slipper du med prisen for selve VM-pakka. 599 kroner for alle kampene. Du kan også bestille enkeltkamper for kroner 59- pr kamp, sier direktør Svein Erik Davidsen.

Men dersom du er ny parabolkunde kan fotball-VM blir en meget kostbar affære.

DYRE ØYEBLIKK: Zinedine Zidane hever VM-trofeet etter finaleseieren i VM i Frankrike i 1998. Skal du se Zidane få en ny sjanse til å vinne trofeet, må du punge ut.
Hele Norges coronakart