Rælingen-ordfører uenig i den norske stjernas ydmyke kommentar

Utfordrer Kristoffersen om stjernestatusen.

KRAKOW (Dagbladet): Til tross for sin unge alder har Kent Robin Tønnesen (24) allerede vært proff i verdens beste liga i tre år. Under EM i Polen har Bundesliga-profilen bidratt stort til det norske lagets enorme suksess. Det har gjort at flere blitt oppmerksomme på Füsche Berlin-spilleren også i Norge.

I hans egen hjemkommune har alpinisten Henrik Kristoffersen (21), døpt «Spjælingen fra Rælingen», for lengst blitt kjent på grunn av sine fantastiske resultater. På spørsmål om hvem av de to som har størst stjernestatus nå, gliser bare Tønnesen.

- Det er vel Henrik Kristoffersen som er nummer én der fortsatt. Det han leverer er helt sykt, sier Tønnesen til Dagbladet og ler.

Blir satt på plass Rælingen-ordfører Øivind Sand mener derimot at Tønnesen er for beskjeden. Han vil ikke sette Kristoffersen høyere enn den norske landslagsspilleren.

- Jeg sidestiller de to. Det er to helt forskjellige idretter de driver med. Alpint er en individuell idrett, mens dette handler om en laginnsats som er helt enorm. Man finner jo ikke et lag på herresiden i norsk sport som har nådd så langt siden 1930-tallet, forteller Sand til Dagbladet.

- Hva synes du om det Tønnesen har prestert under EM?

- Jeg syns det er helt fantastisk. Det er veldig, veldig hyggelig. Jeg blir veldig stolt over at vi har en ræling med på laget. Det er veldig fin reklame for oss som har en målsetting om å være en idrettskommune.

- Sykt stolt Med 24 scoringer er det bare Kristian Bjørnsen (34 mål) og Espen Lie Hansen (27 mål) som har flere nettkjenninger enn Tønnesen. Rælingen-karen er tydelig rørt da han snakker om eventyrhistorien han er med på å skrive.

- Det kjennes helt sykt. Jeg er utrolig fornøyd. Jeg er så sykt stolt over å være en del av de gutta her og det laget her, forteller 24-åringen.

- Hva betyr det for deg?

- Det betyr veldig mye. Det er utrolig stort. Det er som en liten guttedrøm som går i oppfyllelse, sier Tønnesen, som forventer en tøff kamp mot Tyskland i semifinalen i kveld.

Heldigvis mener han Norge har en fordel.

-  Det er et fysisk tøft lag. De har mange gode, dyktige spillere. De har bra målvakter. Det som er positivt er at vi kjenner mange av spillerne. Vi vet hva de er gode for. Vi skal komme godt forberedt til kampen, lover han.