Råere enn gutta

STAMSUND (Dagbladet): Anne Molin Kongsgård er råere enn gutta. 22-åringen satte i går verdensrekord for kvinner med et nærmere seks meter høyt hopp.

Bare Terje Håkonsen og amerikanske Kier Dillon klarte å slå råskinnet fra Kongsberg - som tror hun er i stand til å vinne gull i neste OL.

- Det var et stykke ned ja, sier Anne om følelsen under verdensrekordsvevet.

Fem-seks meter

Da Dagbladet snakket med henne i går, hadde hun ennå ikke fått vite den eksakte høyden. Men hun tippet et sted mellom fem og seks meter.

- Jeg var ikke redd. Quarterpipen her i Stamsund er svær, men mindre fryktinngytende enn andre piper jeg har hoppet i. Det lange tilløpet gjør at kompresjonen forsvinner.

Anne Molin Kongsgård var den eneste jenta som Daniel Franck og Terje Håkonsen fant det bryet verdt å invitere til gigantstevnet The Arctic Challenge i Stamsund. Og Anne har ikke skuffet. I går var hun tredje høyest av alle:

- Egentlig er jeg litt overrasket over at så få av gutta klarte å slå meg, sier hun.

Egentlig er det i halfpipen hun trives best. Halfpipe er også den eneste disiplinen som står på OL-programmet.

- Kan vinne gull i OL

- Hvis jeg ikke pådrar meg skade kan jeg vinne gull i Salt Lake City. Men egentlig er jeg først og fremst opptatt av å heve nivået mitt, sier jenta som for tida er nr 12 på verdensrankingen. Akkurat det har å gjøre med at hun bare har deltatt på ett World Cup-stevne denne sesongen.

- Jeg har stort sett bare konkurrert i USA denne sesongen. Det blir sjelden eller aldri tid til å slappe av hjemme på Kongsberg. Men nå skal det bli deilig med fri, sier hun.

<B>VERDENSREKORD:</B> Anne Molin Kongsgård svever nærmere seks meter over quarterpipen.