- Råeste vi har sett

Casper Ruud er klar for en historisk semifinale etter at han slo Andrej Rublev i ATP-turneringen i Torino fredag.

JUBLER: Casper Ruud kunne strekke hendene i været etter seieren. Foto: Reuters
JUBLER: Casper Ruud kunne strekke hendene i været etter seieren. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ruud - Rublev 2-6, 7-5, 7-6 (7-5)

Casper Ruud slo Andrey Rublev og er videre i ATP-sluttspillet i Torino. Dermed er han den første nordmannen noensinne i en semifinale i ATP-sluttspillet.

- Det er det råeste vi har sett, sier Eurosports Espen Tvedt etter kampen.

- Dette er helt vilt. Jeg sitter her med tårer i øyekroken, sier tennis-ekspert Ola Bentzen i Eurosport-studio.

- Det er en fantastisk dag for meg og min karriere. Dette året har vært spesielt, og det er deilig å følge opp med gode kamper her. Jeg må bare takke armen min for at jeg slo et serveess på det siste poenget, for jeg var så nervøs, sa Ruud i seiersintervjuet.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg klarte det, sier Ruud etter kampen.

- Han er en enorm idrettsmann. Dette er stort. Det er helt utrolig det han har gjort i dag, sier Tennisforbundets Øivind Sørvald til Eurosport etter kampen.

Før kampen uttalte samme mann at det ville være en sensasjon dersom Ruud skulle vinne, og det ble en thriller av et oppgjør.

Det startet tøft for Casper Ruud i den viktige ATP-kampen mot Rublev. Russeren kom nemlig godt i gang og vant det første settet klart 6-2.

Det andre settet ble en thriller og på stillingen 5-5 kunne det gå begge veier. Ruud steppet opp og vant imponerende 7-5. Dermed måtte duoen ut i et siste og avgjørende sett for å se hvem som kvalifiserte seg til semifinalen.

SKUFFET: Russiske Andrej Rublev. Foto: AFP
SKUFFET: Russiske Andrej Rublev. Foto: AFP Vis mer

I det siste settet holdt duoen det jevnt og etter fem games så det mørkt ut for Ruud. Rublev brøt serven og tok ledelsen 3-2. Ruud skulle imidlertid slå umiddelbart tilbake. Han tok tilbake serven og utliknet til 3-3. Ruud holdt serven videre og settet gikk til tiebreak.

Der var Ruud sterkest. Dermed er han klar for semifinale og skal møte Daniil Medvedev i morgen.

- Lørdag kommer min største kamp i karrieren. Vi vet alle hvor bra han er, og jeg ser fram til en god kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer