- Ræva-fotball er flott

AIX-EN-PROVENCE (Dagbladet): - Om jeg blir flau hvis vi spiller dårlig og går videre etter 0-1 mot Brasil? Nei, det gir jeg blaffen i, sier Drillo.

- For heller det enn å bli utslått etter 4-4 og en kjempekamp. Men vinner vi 1-0 uten å spille bra, er det nesten det flotteste. Tenk deg overskriften «Norge vant 1-0 etter ræva-fotball». Det er flott det! En ting skal den lille avtroppende ha for: Humøret. Sjøl under det presset han føler nå, er det et lysår unna det vi opplevde i USA for fire år siden. Hvor utgangspunktet før den avgjørende kampen var veldig likt, men Drillo helt forskjellig.

Den gangen var han nervøs, innesluttet og småsur.

Nå er han opprømt, i balanse og klar for å klå Brasil.

- Optimismen i laget er stor, sier Drillo. - Og det skal i hvert fall ikke stå på viljen. Vi liker oss best der vi er nå, fordi det er en behagelig følelse at ingen tror vi skal vinne. Og at motstanderen ikke har allverden å spille for er et utgangspunkt alle trenere - og i hvert fall jeg - liker godt.

- Men skal ikke Brasil ha revansje for Oslo-tapet - hver eneste en av dem sier jo de vil gi alt for å knuse Norge?

- Brasil er i Frankrike for å vinne VM. Derfor er ikke det å slå oss det primære for dem. Og de er ikke så fenomenale som folk vil ha det til. Jeg mener vi har en fair sjanse.

Må skjønne det

Drillo valgte fart og dagsform på midten da kan komponerte sitt viktigste - og kanskje siste - Drillos. Han sier laguttaket var vanskeligere enn noensinne. Og derfor fikk Håvard Flo og Vidar Riseth fornyet tillit på de kantplassene de sviktet så defensivt totalt mot Skottland. Vet gubben noe ikke vi vet?

- Hvis de ikke skjønner den defensive jobbinga nå, så skjønner de ingen ting, sier Drillo til Dagbladet. De har fått det på video, jeg har snakket med dem nøye og så har vi praktisert det mye under treningsøktene. Men jeg får vel - sånn fort sikkerhets skyld - ta med ei klubbe og slå dem litt i hodet før kampstart.

- Nei da, Håvard og Vidar er jeg ikke redd for.

- Hva med ikke alt for hurtige Henning Berg på backen igjen?

- Det er ikke farten som er problemet primært. Det er klokskapen i det defensive arbeidet. Og får Henning hjelp på kanten, så blir det ikke så vanskelig. Hadde jeg ment noe annet ville jeg valg en annen løsning.

Lavt press fra start

I Oslo tok Drillos brassene med blå-shortsene nede ved å presse dem høyt fra start. Det vil ikke skje i kveld.

- Det er ikke umaken verd, sier Drillo. - Vi må inn i det defensive mønsteret allerede fra start. Og det er lettere å skape trygghet bakover hvis du ligger lavt med laget. Men hadde jeg trodd at Brasil vil komme til å dille med ballen rundt midtbanen, så ville vi nok valgt et litt høyere press.

Men:

- De er sjølsikre og vil prøve seg framover. Og det er når vi bryter dem i gunstige posisjoner at vi skal slå kontra og skape våre muligheter.

I går ettermiddag fikk spillerne servert en over-redigert video fra Brasils kamp mot Marokko. Da den var ferdigsett var det rett til middag. Og deretter spillermøte hvor kveldens strategi ble planlagt i detalj. Noe av det viktigste Drillo messet om var det å nekte Brasil rom på kantene.