Jarl Magnus Riiber skuffet lagkameratene i dagens hopprenn:

- Ræva

Etter et jevnt hopprenn i dagens kombinertkonkurranse er Norge for alvor med i gullkampen, men Norges beste Jarl Magnus Riiber var veldig skuffet etter hopprennet.

SKUFFET: Jarl Magnus RIiber var veldig skuffet etter dagens hopprenn. Foto: AFP
SKUFFET: Jarl Magnus RIiber var veldig skuffet etter dagens hopprenn. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges beste kombinertløper Jarl Magnus Riiber skuffet i hopprennet i dagens lagkonkurranse, men det norske herrene leverte likevel et godkjent hopprenn og er fortsatt med i gullkampen foran langrennet.

De norske herrene endte på en fjerdeplass etter hopprennet og kommer til å gå ut 35 sekunder bak Østerrike på førsteplass. Den andre store gullfavoritten Tyskland kommer til å gå ut 10 sekunder foran Norge.

- Dette er et godt utgangspunkt for Norge. Vi kan fortsatt ta gull her, mente NRK-kommentator Christian Nilssen.

Espen Bjørnstad var første mann ut for Norge i dagens konkurranse og hoppet Norge inn til en tredjeplass etter de 12 første hopperne var ferdig.

- Jeg syntes det ser bedre ut for Bjørnstad enn tidligere. Rytmen og timing er på vei i rikitg retning, mente NRKs eskpertkommentator Fred Børre Lundberg som mente at det var en fin start for Norge.

Selv var ikke Bjørnstad veldig fornøyd med sitt eget hopp.

- Det var dessverre et dårligere hopp en prøvehoppet. jeg utlikner de andre, så det blir ikke noen skilnader, så da må jeg si meg fornøyd, sa Bjørnstad til NRK.

Svak Riiber

I det som var en overraskende avgjørelse bestemte det norske laget å bruke Jarl Magnus Riiber som andremann i dagens hopprenn.

- Det er for at Jarl skal kunne slippe seg litt løs. Da kan han hoppe med litt mindre press på seg. Det var egentlig ingen som ville hoppe sist, men det blir spennende og se Jens Oftebro i den rollen, sa den norske sportsjefen Ivar Stuan til NRK før rennet.

Taktikken virket ikke å fungere umiddelbart. Riiber leverte nemlig et litt skuffende hopp på 100 meter, men Norge gikk opp til en andreplass etter at to utøvere hadde hoppet for alle de 12 nasjonene.

- Dette er ikke Riiber på sitt absolutt beste, mente NRK-kommentator Lundberg.

- Det er aldri gøy å hoppe ræva i en lagkonkurranse. Normalt sett så skulle jeg hoppet 110 meter, sier Riiber som slo ut med hendene da han kom ned på sletta.

UENIGHET: Sveriges og Norges skitrenere er ikke enige om hvor dagens skiatlon ble avgjort, Aleksandr Bolsjunovs seiersbrøl vekker oppsikt, og den svenske superstjerna Frida Karlsson ble rundlurt av sine lagkamerater. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Jørgen Graaabak leverte en svak prøveomgang og det var knyttet ekstra spenning til hans hopp i dagens konkurranse. Graabak hoppet 98 meter og fikk skryt av NRKs kommentatorteam.

- Det er bra av Graabak. Han er nok veldig fornøyd og veldig lettet, sa NRKs kommentator Christian Nilssen etter at Graabak hadde hoppet inn til en tredjeplass før det kun var en runde igjen av hopprennet.

- Det var et fint hopp. Jeg var det usikre kortet på det norske laget i hoppbakken, så jeg er fornøyd. Det er nervepirrende når du står i en lagkonkurranse, fortalte Graabak til NRK.

Norges sistemann i hopprennet var Jens Lurås Oftebro. Han leverte et solid hopp og gjorde ingen store feil.

- Det er et fint hopp av Lurås Oftebro. Vi ser at han er en god flyver, sa Lundberg om Oftebros hopp.

Tysk-norsk duell

Jarl Magnus Riiber og resten av kombinertlaget jakter en gjentakelse fra 2019 i dagens lagsprint i kombinert. Da ble det gull og med en Riiber i storform er gullmulighetene virkelig på plass i år. Med seg på laget har han VM-debutanten Jens Lurås Oftebro som tok bronse på VMs første øvelse, Jørgen Graabak og Espen Bjørnstad.

På VMs første kombinertrenn leverte Norge en strålende lagprestasjon. I tillegg til gull og bronse hadde Norge to andre innefor topp ti. Den andre storfavoritten Tyskalnd hadde kun to utøvere blant de ti beste.

Det tyske er laget er fortsatt kruttsterkt og er vanskelig å komme unna når man skal nevne en gullfavoritten i denne øvelsen. De har vært den beste nasjonen i verdenscupen denne sesongen og har tre av de fem beste utøverne på verdenscuplista også.

- Jeg tror Tyskland er de store favorittene i dag. Jeg tror de er veldig sultne på en gullmedalje, sier den norske sportsjefen Ivar stuan.

Lagkonkurransen avsluttes med en 4x5 kilometer sprintstafett klokka 15:00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer