Rafa Benitez kalte Everton «småklubb»

De blå i Liverpool er forbanna.

(Dagbladet.no): Byderbyet mellom Liverpool og Everton endte 0-0 på Anfield i går.

På TV rett etter kampen forsøkte manager Rafa Benitez å forklare hvorfor kampen ble så tett som den ble.

- Når du spiller mot de små lagene på Anfield, vet du at kampen vil bli tett, sa han ifølge BBC.

Og det er ingen grunn til å tro at han sa det i uvitenhet om hatforholdet mellom Liverpool-rivalene. Han gjentok tvert imot beskrivelsen på pressekonferansen, og mente Everton ikke fortjente en bedre betegnelse slik de spilte.

- Etter en kamp der et lag kommer til Anfield og spiller mot et topplag som det, på jakt etter uavgjort, hva annet kan du kalle dem, sa Benitez ifølge PA.

- Forventer mer av Liverpool-sjef

Og i Everton lar man seg provosere. Såpass kraftig at klubben har lagt ut en melding om fornærmelsen på sin offisielle hjemmeside.

Everton-direktør Keith Wyness sier han er skuffet over Benitez kommentarer etter det han beskriver som et flott lokalderby.

STOR OG LITEN? Rafa Benitez (t.v.) er sjef for de store og røde i Liverpool. Men er David Moyes\' Everton-menn blå og små? Foto: Reuters/Scanpix
STOR OG LITEN? Rafa Benitez (t.v.) er sjef for de store og røde i Liverpool. Men er David Moyes\' Everton-menn blå og små? Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Selvsagt er herr Benitez berettiget til å ha sin egen mening, men jeg mistenker at han utgjør en minoritet på én person hvis han tror at Everton er en liten fotballklubb, sier Wyness og legger til:

- På en måte forventer vi mer av en Liverpool-manager.

1,2 milliarder i forskjell

Everton-manager David Moyes lot seg ikke hisse like mye opp under pressekonferansen i går.

- Jeg ville gjerne kommet til Anfield og levert en større forestilling, men det er et gap på 1,2 milliarder kroner (100 millioner pund) mellom klubbene. Det er en enorm avstand i pengesummene de har brukt på sine spillere og vi på våre, sier Moyes.

Han sier de forsøker å tette luka til den røde rivalen, og mener de har klart det brukbart rent sportslig denne sesongen.

- Vi har tatt fire poeng fra dem denne sesongen, så vi må gjøre noe riktig, sier han triumferende.

Everton vant høstmøtet 3-0 på Goodison Park.

• Din mening: Er Everton en småklubb?