Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rafa husker bare 2005

Ancelotti foretrekker 2007. I morgen møtes de for første gang siden CL-finalene.

SNUOPERASJONEN: Liverpols kaptein Steven Gerrard og manager Rafa Benitez løfter Champions League-troféet i Istanbul i 2005. Carlo Ancelottis Milan ledet 3-0 til pause, men Liverpool kom tilbake og vant til slutt på straffer. Foto: Alastair Grant, AP/Scanpix
SNUOPERASJONEN: Liverpols kaptein Steven Gerrard og manager Rafa Benitez løfter Champions League-troféet i Istanbul i 2005. Carlo Ancelottis Milan ledet 3-0 til pause, men Liverpool kom tilbake og vant til slutt på straffer. Foto: Alastair Grant, AP/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Chelseas italienske manager Carlo Ancelotti og den spanske Liverpool-manageren Rafa Benitez gleder seg begge til gjensynet i morgen.

Chelsea - Liverpool er helgas storkamp i Premier League, og de to søreuropeernes første møte siden de to Champions League-finalene i 2005 og 2007.

- Jeg husker ikke 2005, men husker godt 2007. Rafa husker bare 2005, spøkte Ancelotti i går ifølge Sky Sports.

I Istanbul-finalen i 2005 ble Benitez' Liverpool rundspilt av Ancelottis Milan og lå under 3-0 til pause. Så startet Liverpool en av fotballhistoriens mest minnerike snuoperasjoner, og vant til slutt troféet.

- Ingen smerte
To år seinere fikk Ancelotti revansj, da Milan slo Liverpool 2-1 i Athen.

REVANSJEN: To år seinere kunne Carlo Ancelotti slenge det samme troféet i været etter 2-1-seier mot Liverpool i finalen i Athen. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix
REVANSJEN: To år seinere kunne Carlo Ancelotti slenge det samme troféet i været etter 2-1-seier mot Liverpool i finalen i Athen. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix Vis mer

Og når italieneren tenker seg ekstra nøye om, husker han 2005. Og han skammer seg på ingen måte.

- Det er ingen smerte i de minnene. Et vanskelig øyeblikk kan gjøre deg bedre. Vi tapte en utrolig kamp - det var en av de beste kampene mine under tida i Milan, sier Ancelotti.

- Tryllekunstner
Rafa Benitez er på sin side full av lovord om morgendagens motstander.

- I Istanbul ledet han mot oss, men vi kom tilbake. Men han forsøkte hele tida å endre på det. I Athen var det veldig tett, men etter at de scoret, var han i førersetet. Som manager gjør han ikke store endringer, men det er det som gjør ham til en tryllekunstner: En som kan gjøre veldig små endringer men likevel vinne kampen, sier Liverpool-sjefen.

De to Champions League-finalene er de to eneste kampene de to trenerne har møttes i. Men Benitez forteller at han har vært i kontakt med Ancelotti for å lære av ham.

- Da han var i Milan, lot han meg studere arbeidet sitt. Jeg har stor respekt for Milan, laget hans og hvordan de spilte, sier Benitez.

- Vanskelige å slå
Benitez roser også Ancelotti for hvordan han har taklet overgangen til engelsk fotball og Chelsea.

- Han har ikke endret så mye der, kanskje bare litt på formen på laget, men spillestilen er den samme og folk der er fornøyde fordi han vinner kamper.

Ancelotti på sin side roser Benitez' lag for å være godt organisert og en vrien motstander.

- I Milan var det veldig vanskelig å slå Liverpool, fordi de ikke gir bort sjanser i forsvar. Jeg håper det blir lettere nå, sier Ancelotti.

• Ancelottis Chelsea tar imot Benitez' Liverpool på Stamford Bridge klokka 17.00 i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media